Πριν μερικά χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2014, η Τέιλορ Σουίφτ «έριξε» το διαδίκτυο, όταν άνοιξε λογαριασμό στο Tumblr, από όπου και απαντούσε σε ερωτήσεις θαυμαστών της. Ένας fan έκανε όμως την πιο σημαντική ερώτηση, που θυμόμαστε μέχρι και σήμερα: Ποια είναι η συνταγή για τα διάσημα cookies της με κολοκύθα και κομματάκια σοκολάτας, που η Tέι Τέι φτιάχνει κάθε χρόνο.

Η Τέιλορ τότε φυσικά και απάντησε λέγοντας πως ακολουθεί τη συνταγή του Τζορτζ Ντουράν από το Food Network. Εμείς φυσικά και ψάξαμε, την βρήκαμε και σάς παρουσιάζουμε τη συνταγή που και εμείς ακολουθούμε με τεράστια επιτυχία εδώ και 4 χρόνια:

Υλικά:
½ φλιτζ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αβγά
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζ. πουρέ κολοκύθας
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
2 φλιτζ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Διαδικασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και τη μαγειρική σόδα.

Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτετε και τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ύστερα προσθέτετε την βανίλια και την κολοκύθα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.

Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη. Στο τέλος προσθέτετε και τις σταγόνες σοκολάτας.

Στρώνετε δύο ταψάκια με λαδόκολλα και παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού. Το βουτάτε μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και αρχίζετε να παίρνετε μικρές ποσότητες της ζύμης, τις οποίες τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα, γιατί είναι πολύ αφράτα στην αρχή. Αφού κρυώσουν και σκληρύνουν τα cookies τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή τα σερβίρετε αμέσως.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr