Τα σύκα αν και μπορούμε να τα απολαμβάνουμε φρέσκα για περιορισμένο διάστημα μέσα στο χρόνο, αποτελούν μία από τις πιο ευέλικτες τροφές. Είναι τέλεια μόνα τους ως σνακ, ενώ παράλληλα κάνουν πολύ νόστιμα γλυκά και ενδιαφέροντα αλμυρά ορεκτικά. Αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φρούτα και της Τζένιφερ Γκάρνερ, η οποία δεν δίστασε να εκφράσει την αγάπη τους για αυτά μέσω Instagram.

«Είναι επίσημο- Θα μπορούσα να έτρωγα σύκα για κάθε γεύμα. Μοβ και πράσινα, γλυκά και αλμυρά. Πρακτικά είναι μια τέλεια τροφή και πολύ εύκολο να την προετοιμάσεις», γράφει η ηθοποιός στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

H αγαπημένη της συνταγή για ψητά σύκα με κατσικίσιο τυρί και κουκουνάρι
-Κόψτε τα σύκα στη μέση και αφαιρέστε τα κοτσάνια
-Βρέξτε τα με λίγο ξίδι βαλσαμικό και πασπαλίστε με αλάτι.
-Ψήστε τα στο φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες.
-Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 135 βαθμούς και ψήστε τα για άλλα 30-45 λεπτά, ή μέχρι να καραμελώσουν και να γίνουν πεντανόστιμα.
-Καβουρδίστε λίγο κουκουνάρι σε ένα τηγάνι.
-Γαρνίρετε τα σύκα με το κουκουνάρι, λίγο κατσικίσιο τυρί, λίγο ακόμα βαλσαμικό ξίδι και λίγο μέλι.
-Γιαμ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr