Εάν δεν έχεις ξεκινήσει ήδη να βλέπεις την κωμική σειρά “New girl”, χάνεις! Φαντάσου “Τα Φιλαράκια” το 2017 και θα καταλάβεις τι εννοούμε! Στην σειρά λοιπόν αυτή παίζει τον ρόλο της Cece, της κολλητής φίλης της Jess, την οποία υποδύεται η Zooey Deschanel, η ταλαντούχα Hannah Simone. Η πανέμορφη ηθοποιός, η οποία μάλιστα έχει και κυπριακές ρίζες, παρουσίασε την αγαπημένη της παραδοσιακή συνταγή για μακαρόνια του φούρνου στο Buzzfeed και κατέπληξε τους πάντες, όχι μόνο με τις ικανότητές της στην κουζίνα, αλλά και με τα ελληνικά της.

hannah3

Να πώς θα φτιάξεις και εσύ το λαχταριστό αυτό πιάτο:

Υλικά
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1.400γρ.κιμά χοιρινό
1 κουτ. γλυκού κανέλα
6 κουτ. σούπας μέντα ξερή
1 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο
450γρ. πέννες βρασμένες
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια  γάλα
½ κουτ. γλυκού πάπρικα

Διαδικασία
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200οC. Σε ένα τηγάνι σοτάρεις το σκόρδο και το κρεμμύδι με λίγο κρασί. Προσθέτεις τον κιμά και τον “πατάς” καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μην έχει μεγάλα κομμάτια. Όταν δεις ότι άλλαξε χρώμα, προσθέτεις την κανέλα, 2 κουτ. σούπας μέντα, όλο το πιπέρι, τον μαϊντανό και ανακατεύεις καλά. Αποσύρεις από τη φωτιά όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Παράλληλα λιώνεις σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτεις το αλεύρι και το γάλα για να φτιάξεις μία μπεσαμέλ. Ανακατεύεις με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και στο τέλος προσθέτεις την πάπρικα. Άφησέ το στο μάτι μέχρι να πήξει ελαφρά.

Σε ένα πυρέξ απλώνεις τη μισή ποσότητα από τις βρασμένες πέννες, ρίχνεις λίγο χαλούμι, μέντα και κιμά. Κάνεις το ίδιο για άλλη μια στρώση και στη συνέχεια ρίχνεις την μπεσαμέλ. Σκεπάζεις με αλλουμινόχαρτο, αλλά για να μην κολλήσει πάνω στην μπεσαμέλ, βάζεις 4 οδοντογλυφίδες στις γωνίες ώστε να μην ακουμπάει στην επιφάνεια του πυρέξ. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνεις για 45 λεπτά. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο, ανεβάζεις τη θερμοκρασία στους 200οC και ψήνεις για άλλα 15 λεπτά να ροδίσει. Έτοιμο!

hannah4

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr