Αν και πολλοί είναι εκείνοι που την κατακρίνουν εδώ και χρόνια για τα κιλά της, η Κέλλυ Κλάρκσον δείχνει να μην δίνει ιδιαίτερη σημασία στα τρολ του διαδικτύου και να λατρεύει τις καμπύλες της. Παρόλα αυτά πρόσφατα βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών για τη δήλωσή της σχετικά με το πώς έχασε 17 κιλά, χωρίς καν να το καταλάβει.

Πιο συγκεκριμένα, η νικήτρια του πρώτου American Idol δήλωσε ότι τα κατάφερε χωρίς να κάνει καθόλου γυμναστική. Αντίθετα ακολούθησε τη δίαιτα, που περιγράφεται στο New York Times best seller βιβλίο, The Plant Paradox του διαιτολόγου Steven R. Gundry. Πρόκειται για μία συλλογή 100 συνταγών που υπόσχονται αδυνάτισμα και καλή υγεία του εντέρου. Η δίαιτα που προτείνει το βιβλίο είναι η lectin free diet, δηλαδή εκείνη που αποκλείει τις τροφές, που περιέχουν λεκτίνη.

Τι είναι όμως οι λεκτίνες; Είναι πρωτεΐνες, που περιέχονται σε τροφές όπως τα δημητριακά και ειδικά το σιτάρι ολικής αλέσεως, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, οι μελιτζάνες, οι ντομάτες, οι πατάτες, οι πιπεριές, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αβγά. Η υψηλή πρόσληψη λεκτινών θεωρείται ότι ευνοεί τις φλεγμονές, οι οποίες οδηγούν σε αύξηση του βάρους και σε προβλήματα υγείας.

«Είχα μια αυτοάνοση ασθένεια και πρόβλημα με το θυρεοειδή μου από το 2006. Αυτή η δίαιτα λειτούργησε εξαιρετικά για εμένα», λέει η τραγουδίστρια. «Είμαι 17 κιλά ελαφρύτερη!», εξηγεί. Το ότι έχασε βάρος δεν σημαίνει όμως πως ξαφνικά ξέχασε τον body positive εαυτό της. «Για εμένα, δεν έχει σημασία που έχασα βάρος, αλλά που σταμάτησα να παίρνω φάρμακα», λέει. «Πολύ αδύνατη, πολύ παχιά, πολύ ξανθιά – πολλές αερολογίες. Αυτή είμαι και είμαι χαρούμενη. Η χαρά δείχνει διαφορετική στον καθένα». Αμήν.