Ξέρουμε πως η Ελένη Μενεγάκη αγαπάει το φαγητό και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι αγαπάει το καλό φαγητό. Μάλιστα, πολύ συχνά την ακούμε μέσα από την εκπομπή της «Ελένη» στον ALPHA να αναφέρεται στις γαστρονομικές της συνήθειες. Το προηγούμενο διάστημα είχε αποκαλύψει και ποιο φαγητό ξέρει να φτιάχνει τέλεια, όπως είχε πει: «Πριν καμιά δεκαριά χρόνια μου το έδειξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το φτιάχνω έως σήμερα…». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Αργυρώ ακόμα τη συνταγή σου φτιάχνω και η μάνα μου λέει:«Ελένη μου κάνε τα ρεβίθια που τα κάνεις σπέσιαλ, εσύ. Και της λέω η συνταγή δεν είναι δική μου, αλλά της Αργυρώς… ρεβίθια στο ταψί»!

Αυτήν την φορά, ωστόσο, είχε καλεσμένο στην εκπομπή της τον Άκη Πετρετζίκη και με ένα διάλογο, που είχαν αποκάλυψε ότι δεν έχει χύτρα. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν έχω χύτρα. Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ σε χύτρα. Δεν ξέρω πως γίνεται». Ο Άκης από την άλλη της απάντησε, πως η χύτρα βοηθάει τα φαγητά στο να γίνονται πιο γρήγορα. Από ότι φαίνεται η Ελένη ανήκει στην πιο παραδοσιακή μαγειρική σχολή, που προτιμά τις κατσαρόλες και που πιστεύει, ότι το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο εκεί. Όμως η χύτρα για τις περισσότερες νοικοκύρες είναι το «δεξί» τους χέρι, γιατί βοηθάει στο να γίνονται τα φαγητά σε χρόνο ντε-τε! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα σκεύη και τις συσκευές που άλλαξαν τον τρόπο που μαγειρεύουμε (και αντιλαμβανόμαστε το φαγητό) ΕΔΩ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr