Πραγματοποιήθηκε η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ (που μας στοίχισε λίγο παραπάνω συναισθηματικά μιας και ο Έλληνας Γιώργος Λάνθιμος δεν απέσπασε τα Όσκαρ που περιμέναμε) και βρήκαμε τι απόλαυσαν οι λαμπεροί καλεσμένοι. Πάμε να τα δούμε μαζί;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on

Για μια ακόμη χρονιά, ο σεφ Wolfgang Puck κρύβεται πίσω από το μενού που απόλαυσαν μερικοί από τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη. Φέτος ο μπουφές του Αυστροαμερικανού σεφ περιελάμβανε περισσότερα από 30 πιάτα. Ανάμεσά τους ένα από τα αγαπημένα πιάτα των καλεσμένων εδώ και χρόνια. «Ένα από τα κλασικά μας πιάτα είναι το τοστ με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. Το τοστ έχει το σχήμα του αγαλματίδιου των Όσκαρ. Ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια», είχε πει ο σεφ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on

Ο μπουφές περιελάμβανε επίσης τηγανητά ορτύκια με πιπεριά, όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ, πάνω σε μια red velvet βάφλα, ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και ανιολότι, δηλαδή ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας, με αρακά και μαύρη τρούφα. «Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά». «Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές, μεξικανικές. Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές και γαλλικές», εξήγησε ο σεφ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on

Το μενού αποτελούνταν από 16.000 ατομικές μερίδες, ενώ δεν έλειπαν από αυτό και οι χορτοφαγικές και gluten free επιλογές για όσους το είχαν ζητήσει. Προκειμένου η βραδιά να κυλήσει ομαλά, είχαν προσληφθεί 200 μάγειρες και 850 σερβιτόροι, τους οποίους επέβλεπαν 10 μετρ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on

Ανάμεσα στα επιδόρπια που σερβιρίστηκαν, ξεχωρίσαμε τα κέικ με φρούτα του πάθους, τα μπισκότα με φιστίκι Αιγίνης και φράουλα και τα macaron με matcha και κεράσια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr