Ο κόσμος του Missoni-ένας από τους πλέον διάσημους οίκους ένδυσης στον κόσμο- ήταν πάντα πολύχρωμος και έντονος, τόσο που τα ρούχα του να να είναι αυτό που θα έλεγε κάποιος «η χαρά της ζωής». Αυτό όμως που μέχρι πρότινος δεν ήξεραν πολλοί, είναι ότι στους Missoni αρέσει πολύ η μαγειρική, τόσο που που στα καλέσματά τους είτε η πρόσκληση αφορά δέκα ή εκατό άτομα, σερβίρονται οικογενειακές συνταγές.

Γεύσεις πολύχρωμες ενίοτε, όπως αυτές στα ρούχα ή τα έπιπλα του οίκου, που εκπλήσσουν ευχάριστα τους διάσημους προσκεκλημένους του, στις εβδομάδες μόδας ανά το κόσμο. Ο τεράστιος Quincy Jones που τυγχάνει φίλος της οικογένειας εδώ και χρόνια το περιέγραψε με λίγες λέξεις: «Όταν οι Misssoni σε καλούν για γεύμα, αυτοί μαγειρεύουν. Το φαγητό τους κάνει την ψυχή μου να χαμογελάει».

Σε λίγες ημέρες αυτή την αίσθηση θα νοιώσουν οι τυχεροί που θα δώσουν το παρόν στην «Φάρμα», το εστιατόριο του Νεκτάριου Νικολόπουλου στην Μύκονο. Στις 11 Ιουλίου το βράδυ, ο Φραντσέσκο Μακαπάνι-Μισσόνι θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού με συνταγές της οικογένειας για τους προσκεκλημένους σε ένα από τα πιο cool στέκια του νησιού. Ο γιος της Άντζελα Μισσόνι, που είναι η πρόεδρος και δημιουργική διευθύντρια του Ιταλικού οίκου, ήταν αυτός που μάζεψε τις οικογενειακές συνταγές σε ένα καλαίσθητο βιβλίο.

Το παρών στη βραδιά θα δώσουν σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του αλλά και οι αδερφές του Μαργαρίτα και Φραντζέσκα, ενώ ο…σεφ θα είναι στην Μύκονο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.Κι αυτό γιατί θα πρέπει να προσαρμοστεί στην κουζίνα της «Φάρμας» και να κάνει τις δοκιμές του μενού που θα σερβίρει στο εστιατόριο που τιμούν δεόντως έλληνες και ξένοι τουρίστες. Λεπτομέρειες από το πολύχρωμο μενού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, κάτι που αναμένεται να συμβεί ένα 24ωρο πριν ο Φραντσέσκο Μακαπάνι-Μισσόνι μαγειρέψει τις συνταγές του με έντονο το άρωμα και την γεύση της Ιταλίας.Μιας χώρας όπου η απλότητα και η λιτότητα στα υλικά γέννησε μυθικά πιάτα, που έγραψαν και εξακολουθούν να γράφουν ιστορία στην μαγειρική, σαν να μην έχουν περάσει αιώνες από τότε που γεννήθηκαν.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr