Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί πριν από τα γυρίσματα μιας μεγάλης ταινίας -ή πριν από την τελετή των Όσκαρ καλή ώρα- ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής προκειμένου να χάσουν γρήγορα πολλά κιλά για να δείχνουν πιο αδύνατοι ή για να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάποιου ρόλου. Τακτική που ακολουθείται τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν. Από τις μυθικές σταρ Μέριλιν Μονρόε και Ελίζαμπεθ Τέιλορ μέχρι τον Μάθιου Μακόναχι και την Αν Χάθαγουεϊ δεν φαντάζεσαι τι ακραίες δίαιτες έκαναν για να πετύχουν τους στόχους τους…

anne

Αν Χάθαγουεϊ
Η γνωστή ηθοποιός, προκειμένου να χάσει 12 κιλά για την ταινία “Οι Άθλιοι”, αναγκάστηκε να τρώει μόνο δύο μικρές μπάρες με βρόμη την ημέρα. Τουλάχιστον, ο κόπος της δεν πήγε χαμένος, αφού κέρδισε Oscar για την ερμηνεία της στη συγκεκριμένη ταινία.

mathew1

Μάθιου Μακόναχι
Στην ταινία “Dallas Buyers Club” ο Μάθιου έπρεπε να υποδυθεί έναν ασθενή με Aids και γι’ αυτό ήταν αναγκαίο να χάσει τουλάχιστον 40 κιλά! Για να το πετύχει αυτό, το καθημερινό του διαιτολόγιο περιελάμβανε μια ομελέτα με δύο ασπράδια αβγού, ένα μικρό κομμάτι κοτόπουλου, δύο αναψυκτικά διαίτης και ένα μικρό κυπελλάκι πουτίγκας. Σε συνέντευξη του δήλωσε πως συνήθιζε να τρώει την πουτίγκα του με ένα πολύ μικρό κουταλάκι για να έχει την ψευδαίσθηση ότι τρώει περισσότερο!

beyonce3

Μπιγιονσέ
Για να προετοιμαστεί η πανέμορφη τραγουδίστρια για τον ρόλο της στην ταινία “Dreamgirls”, ακολούθησε ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, που πραγματικά δεν θα το ευχόμασταν ούτε στον χειρότερό μας εχθρό. Ξεκινούσε την ημέρα της με τέσσερα ποτήρια αλατισμένο νερό, ενώ στη συνέχεια έπινε 6-12 ποτήρια λεμονάδα με πιπέρι καγιέν και σιρόπι σφενδάμου.

marilyn

Μέριλιν Μονρόε
Ήταν αδιαμφισβήτητα η πιο δημοφιλής ηθοποιός κατά τη δεκαετία του ’50. Για να κερδίσει, όμως, τον τίτλο του συμβόλου του σεξ και να διατηρήσει αψεγάδιαστη τη σιλουέτα της, η θρυλική Μέριλιν έτρωγε για πρωινό ωμά αβγά χτυπημένα στο γάλα και για βραδινό ψητό συκώτι και καρότα. Η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξη της τον Σεπτέμβριο του 1952: «Μου έχουν πει ότι οι διατροφικές μου συνήθειες είναι περίεργες αλλά δεν το νομίζω. Αμφιβάλλω αν κάποιος γιατρός θα μπορούσε να προτείνει ένα πιο θρεπτικό πρωινό για μια κοπέλα που εργάζεται και βρίσκεται διαρκώς στο τρέξιμο». Παρόλα αυτά, η δρ. Τσούκερμποτ εξηγεί στην dailymail.com, πως αυτή η δίαιτα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία, αφού είναι γνωστό ότι τα ωμά αβγά μπορούν να περιέχουν σαλμονέλα, ενώ έχουν και πολύ υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.

liz

Ελίζαμπεθ Τέιλορ
Οι δίαιτες πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι για χρόνια από τις αγαπημένες πολλών διάσημων του Χόλιγουντ. Φανατικός θαυμαστής τους ήταν και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία, αφού έφτασε τα 80 κιλά έπειτα από έναν τραυματισμό, που την έκανε επιρρεπή στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών, όπως το τηγανητό κοτόπουλο και τα επιδόρπια, ακολούθησε πολύ ακραίες δίαιτες προκειμένου να προετοιμαστεί για τις επερχόμενες ταινίες της. Μερικές από τις αγαπημένες της ήταν εκείνη με το τυρί κότατζ και την ξινή κρέμα ή τη μπριζόλα και το φυστικοβούτυρο για βραδινό.

maria

Μαρία Κάλλας
Η δίαιτα που ακολούθησε η Μαρία Κάλλας για να προετοιμαστεί για την ταινία “Μήδεια”, προϋπέθετε την κατάποση ζωντανού παράσιτου, το οποίο θα απορροφούσε το φαγητό που κατανάλωνε, προκειμένου να χάσει 40 κιλά. Το περίεργο είναι πως η ίδια όταν μπήκε για πρώτη φορά στο χώρο της όπερας αισθανόταν πολύ άνετα με τα κιλά της, που έφταναν τα… 170, αλλά άλλαξε γνώμη όταν δέχτηκε κριτική από τον σκηνοθέτη Λουτσίνο Βισκόντι και έτσι άρχισε να ψάχνει τρόπους για να αλλάξει την εικόνα της. Σε συνέντευξη της στον Εντουαρτ Ντόουνς η ίδια είχε πει πως είχε παχύνει τόσο πολύ που ακόμα και η φωνητική της ήταν πιο βαριά. Κουραζόταν, ίδρωνε και δούλευε πολύ σκληρά, ενώ δεν μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα λόγω των περιττών κιλών της. Άλλο όμως να ακολουθείς έναν υγιή τρόπο ζωής για να χάσεις βάρος, κι άλλο να καταπίνεις ζωντανά παράσιτα, έχουμε να σχολιάσουμε εμείς.