Τι και αν τα βασιλικά παιδιά μεγαλώνουν μέσα στα λούσα, όπως και να το κάνουμε, παραμένουν παιδιά. Μερικές φορές γκρινιάζουν χωρίς λόγο, ενώ άλλες αρνούνται πεισματικά να φάνε τα λαχανικά τους, όπως όλα τα «κανονικά» παιδιά. Το ίδιο συνέβαινε και με τους πρίγκιπες, Ουίλιαμ και Χάρι, όπως αποκαλύπτει ο πρώην βασιλικός σεφ, Darren McGrady. Όπως υποστηρίζει μάλιστα χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να τους κάνει να φάνε τα λαχανικά τους και κυρίως το μπρόκολο, το οποίο σιχαίνονταν.

harry3

Ο σεφ υποστηρίζει πως και τα δύο αδέρφια είχαν συνηθισμένες παιδικές γευστικές παλέτες και έτσι λάτρευαν το πρόχειρο φαγητό. Παρόλο όμως που ήταν μικροί πρίγκιπες, δεν μπορούσαν να φάνε ό,τι θέλουν. Όπως αποκαλύπτει ο McGardy, η νταντά τους ήταν υπεύθυνη για το μενού τους και δεν επέτρεπε πολλές παρασποδίες. «Δεν εκπαίδευε μόνο το μυαλό τους, αλλά και τις γευστικές τους παλέτες. Η νταντά είχε τον έλεγχο του μενού και φρόντιζε να τρώνε ισορροπημένα γεύματα, τα οποία περιείχαν όχι μόνο υγιεινά λαχανικά, αλλά σύστηναν και ‘ενήλικες’ γεύσεις», υποστηρίζει. Για το τελευταίο φρόντιζε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία ήταν κάθετη στο να τρώνε τα παιδιά το ίδιο φαγητό με τους ενήλικες κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων. «Επέμενε να τρώνε ό,τι και οι υπόλοιποι καλεσμένοι», λέει ο McGardy.

harry4

Προκειμένου να φάνε και τα δικά σου παιδιά τα λαχανικά τους, ο σεφ προτείνει μια ανάλογη τακτική. Υποστηρίζει πως εάν «ενήλικο φαγητό» σερβιριστεί στα παιδιά, το πιο πιθανόν είναι να το φάνε γιατί είναι φιλοπερίεργα. Προτείνει επίσης να προσθέτεις λαχανικά σε φαγητά, τα οποία ήδη αγαπούν. Για τους πρίγκιπες για παράδειγμα, συνήθιζε να ψιλοκόβει μπρόκολο και να το προσθέτει σε πουρέ πατάτας.

diana2

Παρά τις προσπάθειες που έκαναν όλοι για να τρώνε ο Ουίλιαμ και ο Χάρι τα λαχανικά τους, όπως αποκαλύπτει ο σεφ, η Νταϊάνα δεν δίσταζε πολλές φορές να τους κακομαθαίνει και να τους επιτρέπει να τρώνε ό,τι θέλουν. Συχνά τούς πήγαινε μάλιστα στα McDonald’s για το αγαπημένο τους junk food. « Η πριγκίπισσα ήθελε τα αγόρια να είναι χαρούμενα και τα άφηνε να τρώνε ό, τι ζητούσαν, όταν ήταν μόνα μαζί της», λέει.

Εσύ πάλι αν είσαι πεπεισμένη να μάθεις τα παιδιά σου να τρώνε υγιεινά, ρίξε μια ματιά ΕΔΩ.