Μπορεί το Megxit να μονοπώλησε πρόσφατα το ενδιαφέρον των Βρετανών, όσον αφορά στο βίο της βασιλικής οικογένειας, ωστόσο ένα ακόμη εγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ έρχεται να ταράξει τα νερά με τις επιλογές του.

Αυτή τη φορά πρόκειται για το μεγαλύτερο εγγονό της, τον Πίτερ Φίλιπς, γιο της πριγκίπισσας Άννας, που αποφάσισε να εμφανιστεί σε διαφήμιση από κινεζική εταιρεία παραγωγής γάλακτος. Η διαφήμιση άρχισε να προβάλλεται παράλληλα με τη γνωστοποίηση ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα χρησιμοποιούν τους τίτλους του, δεν θα εκπροσωπούν τη βασίλισσα και δεν θα λαμβάνουν χρήματα από το δημόσιο ταμείο για την εκτέλεση των βασιλικών καθηκόντων.

Βέβαια, ο Πίτερ Φίλιπς δεν κατέχει βασιλικό τίτλο και γι αυτό έχει τη δυνατότητα και να εμφανίζεται σε διαφημίσεις αλλά και να προωθεί προϊόντα. Ωστόσο, οι Βρετανοί του ασκούν έντονη κριτική για αυτή την επιλογή του και λόγω των πρόσφατων γεγονότων με το Megxit, αλλά και γιατί στο διαφημιστικό σποτ αξιοποιείται έντονα η σύνδεση του με τη βασιλική οικογένεια.

Ειδικότερα, στα συγκεκριμένα διαφημιστικά παρουσιάζεται ως «Μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας Πίτερ Φίλιπς» και χρησιμοποιούνται εικόνες που σχετίζονται με τη μοναρχία, όπως ότι φαίνεται να βρίσκεται στο Longleat House, ένα αρχοντικό της Αγγλίας, στο οποίο φτάνει ένα βασιλικό αμάξι ρεπλίκα, ενώ στη συνέχεια ένας μπάτλερ του δίνει ένα ποτήρι με γάλα. Σε ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε αργότερα, με σκηνές από τα γυρίσματα, ο Πίτερ Φίλιπς συνδέει την αγάπη του για το καλό γάλα με τη βασιλική του ανατροφή, αναφέροντας ότι υπήρχε ένα κοπάδι βοοειδών κάστρο του Ουίνσδορ και ανατράφηκαν πίνοντας γάλα από εκεί.

Οι συντάκτες που καλύπτουν τα θέματα της βασιλικής οικογένειας, έχουν ασκήσει έντονη κριτική στον Πίτερ Φίλιπς, κατηγορώντας τον ότι εξαργυρώνει τη βασιλική του καταγωγή. Μάλιστα, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου η Daily Mail κυκλοφόρησε με τον Πίτερ Φίλιπς στο εξώφυλλο και τον τίτλο να είναι: «Ο γαλαζοαίματος Πίτερ προς ενοικίαση… στην Κίνα».

Δείτε το διαφημιστικό εδώ:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr