Πολλές φορές ο Λούις Χάμιλτον έχει εκφράσει τον προβληματισμό του σχετικά με το περιβάλλον, ωστόσο, αυτή τη φορά το κάλεσμά του μέσω Instagram ήταν επιτακτικό: «Είμαι λυπημένος από τη σκέψη του πού πηγαίνει αυτός ο κόσμος… Γίνετε vegan, είναι ο μόνος τρόπος για να σώσουμε πραγματικά τον πλανήτη μας. Ειλικρινά αισθάνομαι παραίτηση από τα πάντα. Γιατί να ασχοληθούμε, όταν ο κόσμος είναι ένα τέτοιο χάος και οι άνθρωποι δεν φαίνεται να νοιάζονται; Θα κρατηθώ μακριά για να μαζέψω τις δικές μου σκέψεις. Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ασχολείστε με τον κόσμο».

Η αλήθεια είναι ότι το παράδειγμα του Χάμιλτον ακολουθεί όλο και περισσότερος κόσμος σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Μάλιστα, η vegan διατροφή γίνεται όλο και μεγαλύτερη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπενθυμίζουμε, ότι ο Bιγκανισμός (Veganism) είναι η αυστηρή ή ολική χορτοφαγία, όπου είναι η ολοκληρωτική αποχή από το κρέας, τα ψάρια, τα μαλάκια, τα γαλακτοκομικά, τα αβγά καθώς και το μέλι. Συνήθως γίνεται για λόγους ηθικής, καθώς θεωρείται ότι η κατανάλωση αυτών των προϊόντων προϋποθέτει πολύ βία και βαρβαρότητα, για λόγους υγείας λόγω ανησυχίας των μελών του vegan κινήματος για το περιβάλλον, αλλά ακόμα και για θρησκευτικούς λόγους, αφού θεωρούν ότι η χορτοφαγία συνδέεται έμμεσα ή άμεσα με τη μορφή θρησκευτικότητας ή πνευματικότητας τους. Πάντως, αξιοσημείωτο είναι, ότι πολλοί ακολουθούν την αυστηρή χορτοφαγία επειδή θεωρούν πως έτσι δεν συμμετέχουν στην κακοποίηση των ζώων και θεωρούν λανθασμένη οποιαδήποτε ταύτιση του βιγκανισμού με φιλοσοφία, θρησκεία, και καταναλωτικές τάσεις.

Ποιος είπε, όμως, ότι οι vegan συνταγές δεν μπορεί να είναι και νόστιμες; Ρίξε μια ματιά ΕΔΩ και θα καταλάβεις γιατί έχουμε αφιερώσει ολόκληρη ενότητα σε αυτές…

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr