Ο ηθοποιός Benedict Cumberbatch σαν γνήσιος Βρετανός παίρνει το θέμα τσάι πολύ στα σοβαρά. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην κατακρίνει τους Αμερικανούς που τολμούν να βαφτίζουν τσάι το χαμομήλι.

Ο τηλεοπτικός Sherlock Holmes, έδωσε πρόσφατα μία ραδιοφωνική συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο Absolute Radio και την εκπομπή «The Dave Berry Breakfast Show», στο πλαίσιο της προώθησης της νέας του ταινία «The Grinch» (ναι η γνωστή χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων), όπου δανείζει τη φωνή του στον γκρινιάρη που θέλει να κλέψει τα Χριστούγεννα. Δεν θα μπορούσε συνεπώς, να μην βρει και αυτός έναν λόγο για να γκρινιάξει on air.

Ο Benedict Cumberbatch λοιπόν, τα έβαλε με τους Αμερικανούς, κοροϊδεύοντας το γεγονός ότι λένε το χαμομήλι τσάι (chamomile tea). «Έχω βαρεθεί να ακούω να λένε το χαμομήλι τσάι. Δεν είναι τσάι!», είπε με στόμφο ο Cumberbatch, εξηγώντας ότι το τσάι δεν φυτρώνει καν στο ίδιο κλίμα ή με τον ίδιο τρόπο όπως το τσάι, άρα κακώς του προσδίδουν αυτό το όνομα, με τον παρουσιαστή Dave Berry να τον χειροκροτεί που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Στη συνέχεια, υιοθετώντας αμερικάνικη προφορά (για όσους τυχαίνει να μην το ξέρουν, ο Cumberbatch είναι άσσος στις μιμήσεις), υποδύθηκε Αμερικανό σερβιτόρο που του παίρνει παραγγελία ρωτώντας τον αν θέλει ζάχαρη ή γάλα στο τσάι χαμομηλιού, τρολάροντας τους Αμερικανούς που σερβίρουν το χαμομήλι τους με τον ίδιο τρόπο που οι Άγγλοι σερβίρουν το τσάι τους.

Τι να πούμε, μάλλον η διαμάχη Μεγάλης Βρετανίας – ΗΠΑ για το τσάι, δεν θα τελειώσει ποτέ!

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο ραδιοφωνικός σταθμός στο YouTube, με το ξέσπασμα του Cumberbatch:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr