Ο πασίγνωστος τραγουδιστής-τραγουδοποιός Jon Bon Jovi είναι διάσημος πέραν από τη μουσική του και για την κοινωνική προσφορά του. Ο τραγουδιστής-σταρ έχει δύο εστιατόρια όπου προσφέρει δωρεάν γεύματα σε φτωχούς. Μάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες με τον ίδιο να βρίσκεται στην κουζίνα και να μαγειρεύει. Τα εστιατόρια αυτά απευθύνονται στους άπορους ανθρώπους και ονομάζονται «JBJ Soul Kitchen» όπου μπορούν να απολαύσουν δωρεάν φαγητό όσοι έχουν ανάγκη.

Όσοι είναι άποροι μπορούν να φάνε δωρεάν και αν θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στο εστιατόριο παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, όπως να σερβίρουν ή να εργαστούν στην κουζίνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Jon Bon είναι ο ιδρυτής του ιδρύματος Soul Jon Bon Jovi (JBJ), το οποίο έχει ενισχύσει πάνω από 600 οργανώσεις, που βοηθούν τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Σε περίπτωση, που κάποιος θέλει να βοηθήσει τα εστιατόρια μπορεί αν θέλει να διαθέσει μία μικρή δωρεά $ 20 είτε να προσφέρει εθελοντικιή εργασία στα εστιατόρια.

 

View this post on Instagram

 

And the winner is…Union Beach Thank you to all the houses that participated # bestchili

A post shared by Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) on

 

View this post on Instagram

 

Chili is ready! Good luck to all the participants. #chillicookoff #hopeisdelicious

A post shared by Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) on

Σημειώνεται, πως στα εστιατόρια έχουν ετοιμαστεί πάνω από 105.000 γεύματα. Σύμφωνα με το σάιτ του εστιατορίου, το 54% αυτών των γευμάτων πραγματοποίηθηκαν από δωρεές, ενώ το 46% πραγματοποιήθηκε από τον εθελοντισμό. Το πρώτο εστιατόριο άνοιξε τον Οκτώβριο του 2011 στο New Jersey και το δεύτερο άνοιξε το 2016 κοντά στον ποταμό Toms, περιοχή που επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον τυφώνα Sandy το 2012. Τα εστιατόρια JBJ Soul Kitchen φροντίζουν, ώστε τα γεύματά τους να είναι τόσο νόστιμα και θρεπτικά. Τέλος, δεν γίνονται κρατήσεις στο εστιατόριο, αλλά προτεραιότητα έχει κατά τη χρονική στιγμή, που φτάνει κάποιος, ενώ όλοι κάθονται σε μεγάλα στρογγυλά τραπέζια.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr