Ως συνιδρυτής της εταιρίας βιολογικών βρεφικών τροφών, Once Upon a Farm, η Τζένιφερ Γκάρνερ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη διατροφή των παιδιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 3 της παιδιά στερούνται τα γλυκά. Η διάσημη ηθοποιός φροντίζει να τους φτιάχνει σπιτικά επιδόρπια με αγνά υλικά, που εκτός από το ότι θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες τους, θα τους χαρίσουν και σπουδαία θρεπτικά συστατικά. Η παρακάτω συνταγή για πουτίνγκα σοκολάτας, που μοιράστηκε μαζί μας με ανάρτησή της στο Instagram, αξίζει να μπει στο τετράδιο με τις συνταγές σου είτε έχεις παιδιά, είτε όχι.

Συστατικά:
1/4 του φλιτζανιού κορν φλάουρ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

* Για τις μετρήσεις: ως φλιτζάνι εννοούμε του τσαγιού

Διαδικασία:
– Βάζετε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι.
– Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα και χτυπάτε μέχρι να εξαφανιστούν οι σβόλοι.
– Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε περιστασιακά.
– Ύστερα από 10 λεπτά, πριν αρχίσει να σιγοβράζει, το μίγμα θα πρέπει να αρχίζει να γίνεται πιο πηκτό.
– Προσθέτετε τη σοκολάτα και συνεχίζετε να ανακατεύετε για άλλα 2-4 λεπτά, μέχρι η σοκολάτα να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα.
– Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
– Χωρίζετε το μίγμα σε μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
– Εάν δεν θέλετε το μίγμα να κάνει πέτσα, βάζετε από πάνω ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης , έτσι ώστε να ακουμπάει στην επιφάνεια της πουτίνγκας.
– Η πουτίνγκα διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr