Καλεσμένος στην εκπομπή «Χιούστον το λύσαμε» ήταν ο νικητής του MasterChef 4, ΣταύροςΒαρθαλίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άκη Πετρετζίκη με σεβασμό, καθώς δήλωσε χωρίς περιστροφές πως: «Δεν μπορώ να γίνω Άκης, όλοι έχουμε πάρει συνταγή του Άκη στην Ελλάδα, όποιος δεν το παραδέχεται είναι ψεύτης».

Ο Σταύρος αναφέρθηκε και στη μητέρα του λέγοντας πως «Έχει όλα τα καλά του κόσμου αλλά μαγείρισσα καλή δεν είναι», ενώ κλήθηκε να επιλέξει πέντε διάσημα άτομα για ένα δείπνο και να επανδρώσει το εστιατόριό του.

Ως προς το πρώτο, επέλεξε τους τρεις κριτές του MasterChef, την Ελένη Μενεγάκη και τη Ζενεβιέβ, ενώ για το εστιατόριό του θα επέλεγε για sous σεφ τον Νίκο Χατζηνικολάου, για τη ζεστή κουζίνα τον Γιώργο Καπουτζίδη, για την κρύα κουζίνα την Ελεονώρα Μελέτη, για ψήστη τον Νίκο Μουτσινα, για pastry σεφ τον Άκη Πετρετζίκη, για το πάσο τον Γιώργο Λιάγκα, ενώ για τις δύο θέσεις στη λάντζα τους Φάνη Λαμπρόπουλο και Νικόλα Ράπτη με βοηθούς την Τατιάνα Στεφανίδου και την Ελένη Μενεγάκη αντίστοιχα! Για μετρ, θα προτιμούσε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ενώ για σερβιτόρους την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και τον Σάκη Τανιμανίδη.

Στάθηκε ιδιαίτερα στον Άκη Πετρετζίκη, για τον οποίο δεν έκρυψε το θαυμασμό του: «Με βάση το έργο που έχει κάνει, ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο καλύτερος MasterChef που έχει βγει». Τόνισε επίσης πώς έχει πολύ καλή σχέση μαζί του και πολλές φορές ζητά τις συμβουλές του.

Τέλος, σχετικά με το MasterChef ανέφερε: «Δεν θα γινόμουν κριτής στο MasterChef γιατί δεν είμαι έτοιμος γι αυτό. Όλοι όσοι βγαίνουν από το παιχνίδι αυτοχαρακτηρίζονται σεφ. Δεν νομίζω ότι είμαστε σεφ. Δεν σε κάνει ένα παιχνίδι σεφ, σε κάνουν τα χρόνια και οι εμπειρίες».