Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

Η Γεωργία Τσάρα, manager εστιατορίου και Sommelier μάς είπε: «Τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγητά που έχουν σημαδέψει τη γευστική μου μνήμη είναι δύο και όχι ένα! Καραβίδες αχνιστές σβησμένες με χυμό λεμόνι και Σαββατιανό κρασί από τα χεράκια του μπαμπά μου, έδεσμα που έφτιαχνε και στην ψαροταβέρνα του στα Καμένα Βούρλα. Θυμάμαι πως μόλις η βάρκα του συνεργαζόμενου ψαρά από τον Αη Γιώργη της Εύβοιας προσέγγιζε την ακτή του μαγαζιού μας έτρεχα να διαλέξω τις μεγαλύτερες για μένα! Ακόμα, τηγανητός γαύρος με βλίτα και πρόβεια φέτα δικής μας παραγωγής ή με αμπελοφάσουλα από το μποστάνι μας με σκορδαλιά από ζυμωτό ψωμί με προζύμι από τα χεράκια της μαμάς που το απολαμβάναμε κάτω από τις φυλλωμένες μουριές σαν σκέπαστρο στην αυλή του σπιτιού μας».

*H Γεωργία Τσάρα είναι manager και Sommelier του εστιατορίου «Selene» στη Σαντορίνη

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr