Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, σεφ, μάς απάντησε: «Αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό είναι τα γεμιστά. Είναι γεμάτο αρώματα και μυρωδικά. Μου αρέσουν ζεστά αλλά τρώγονται πολύ πιο ευχάριστα κρύα και ξέρω ότι θα συμφωνήσετε κι εσείς μαζί μου… Τρώω μόνο αυτά με τις ντομάτες καθότι απεχθάνομαι τις πιπεριές. Δεν θέλω να έχουν κιμά και σταφίδες, μόνο ντομάτα και ρύζι. Και αποθεώνονται με φέτα και παγωμένη μπίρα».

*Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη είναι σεφ-συνιδιοκτήτρια «Funky Gourmet» στην Αθήνα

Φωτογραφία: Κατερίνα Αυγερινού

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr