Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

H Λίνα Ρόκου, δημοσιογράφος, μάς απάντησε: «Χωριάτικη σαλάτα με μυζήθρα και πατάτες τηγανητές από το μποστάνι. Όπως τα έφαγα εκείνο το καλοκαίρι, μια ζωή πριν, στο καφενείο ενός πεδινού χωριού στο νομό Χανίων ενώ τα μαλλιά μου έσταζαν ακόμη αλμύρα από το Κρητικό πέλαγος πάνω στις μπουκιές μου. Λες γι’ αυτό ποτέ να μη ξεχάσω τη γεύση τους;»

*Η Λίνα Ρόκου είναι δημοσιογράφος – συγγραφέας του βιβλίου Το τέλος της Πείνας, εκδ. Ίκαρος, 2018

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr