Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

H Νενέλα Γεωργελέ, δημοσιογράφος μάς απάντησε: «Ελεύθερο κάμπινγκ για δυο μήνες στις θάλασσες του Λιβυκού και όλα τα είχαμε φάει. Στο ποτάμι της Πρέβελης, εκεί που ενωνόταν με τη θάλασσα ανακαλύψαμε ψαράκια, πολλά ψαράκια. Κι αυτά τα λιμπιστήκαμε. Ο κιούρτος αυτοσχέδιος, μια κατσαρόλα με λίγο ψωμί κι ένα πανί με τρύπα από πάνω, έφερε σοδειά μεγάλη. Αυτά, τα μικρά ψαράκια, τα αγνώστου προελεύσεως, που τηγανίσαμε σε τηγάνι καουμπόικο με το Βιτάμ του πρωινού, φαγώθηκαν μπροστά στους φοίνικες και κάτω από το γεφύρι του ποταμιού. Ήταν για μας το καλοκαίρι όλο…»

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr