Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

Η Ούρσουλα Φωσκόλου, συγγραφέας, μάς απάντησε: «Πίτσα με τόνο και φέτα, ψημένη σε ξυλόφουρνο. Ήταν το φαγητό που απεχθανόμουν στην ηλικία των πέντε ετών, όταν οι γονείς μου με παρέδιδαν στη φροντίδα του παππού και της γιαγιάς και οι τρεις μας παραθερίζαμε για τρεις ολόκληρους μήνες στην Τήνο. Κάθε βράδυ μπαίναμε στη μεγάλη πράσινη Φορντ που είχε το προσωνύμιο «Μαρμάρω» και κατεβαίναμε για τη βόλτα μας στη Χώρα. Μέσα σε κλάματα και γκρίνια, πάσχιζαν συνήθως να μου δώσουν έστω μια μπουκιά, από το ψωμί της πίτσας. Πού ακούστηκε παιδί να μην του αρέσει η πίτσα; Και τι δεν θα ’δινα τώρα για μια δαγκωνιά, από τα χέρια της γιαγιάς, που μύριζαν λεμόνι, σκόρδο και σαπούνι».

*Η Ούρσουλα Φωσκόλου είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το κήτος», εκδ. Κίχλη, 2017

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr