Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

Ο Άρης Βεζενές, σεφ μάς είπε: «Μολονότι καρνιβόρο ον, οι γεμιστοί κολοκυθοκορφάδες με ρυζάκι και μυρωδικά από το οικογενειακό μποστάνι της γιαγιάς μου της Τασίας, παραμένουν ανεξίτηλοι στη γευστική μου μνήμη. Τα καλοκαίρια μου ήταν και είναι συνυφασμένα με το Μεγανήσι. Νωρίς το πρωί,από τις πρώτες κιόλας μέρες άφιξής μας στο Βαθύ, το μάζεμα των ανθών σηματοδοτούσε για όλα τα εγγόνια στο σπίτι, την έναρξη του καλοκαιριού. Έβλεπα τη γιαγιά μου να ξεδιαλύνει τους ανθούς, στήνοντας μια κατσαρόλα, τόσο όμορφη και ζωηρή που ενθουσιαζόμουν πριν ακόμη μαγειρευτεί. Μιλάμε για ένα πολύ φίνο πιάτο με μια ελαφριά λεμονάτη σαλτσούλα, που έγραφε ένα ποίημα απλά με δυόσμο, άνηθο και λίγο κρεμμυδάκι που άρεσε στον μπαμπά μου. Ο ανθός λοιπόν για εμένα σημαίνει καλοκαίρι!»

*O Άρης Βεζενές είναι σεφ-ιδιοκτήτης των «Vezene» και «Birdman» στην Αθήνα

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr