Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

Ο Αχιλλέας Κρητικός, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων. μάς απάντησε: «Παλαιότερα δεν είχα κάποιο ιδιαίτερα αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό, απέκτησα όμως, όταν γνώρισα τη γυναίκα μου. Αυτό είναι η “φουρτάλια”, ομελέτα με τηγανητές πατάτες-κομμένες σε στρογγυλές ομοιόμορφες φέτες-και φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο. Αν το “καλοκαίρι” είναι ο τίτλος, για εμένα πλέον αυτός ο συνδυασμός γεύσεων, είναι ο υπότιτλος. Το φαγητό αυτό, το έχω συνδέσει με τις διακοπές, με μεσημέρια μετά το μπάνιο στη θάλασσα, στο νησί της γυναίκας μου. Είναι σταθερά στη λίστα με τα φαγητά που μαγειρεύουμε στο σπίτι για εμάς αλλά και για τους φίλους μας. Φαντάζομαι στο μέλλον, θα γίνει αγαπημένο και της κόρης μας».

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr