Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

O Γρηγόρης Χέλμης, σεφ, μάς απάντησε: «Στους περισσότερους από εμάς, το καλοκαίρι είναι γραμμένο στις πιο δυνατές μας μνήμες, τις παιδικές, συνδεδεμένο με εικόνες-από συγκεκριμένα μέρη στο χωριό η το εξοχικό της οικογένειας η συγγενών και φίλων-μυρωδιές και φυσικά γεύσεις από το χαλαρό καλοκαιρινό τραπέζι. Μια τέτοια γεύση έχει καταγραφεί και στην δική μου μνήμη, οι μελιτζάνες της μητέρας μου, γεμιστές με κεφαλοτύρι και φέτα, ψημένες στον φούρνο με μια απλή σάλτσα τομάτας, και μάλιστα σε 2 βερσιόν, η μία ζεστή και μαλακή από τον φούρνο, και η άλλη κρύα και επιθετική από το ψυγείο με την απαραίτητη φέτα στο πλάι και το ψωμί να παίζει τον ρόλο του σκουπίσματος μέχρι και της τελευταίας σταγόνας».

*Ο Γρηγόρης Χέλμης είναι σεφ του «ΜεΖεν» στο Βόλο

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr