Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

«Από παιδί αγαπούσα τα γεμιστά και ειδικά αυτά της προηγούμενης μέρας που έχουν παντρευτεί όλα τα αρώματα και είναι ασύγκριτη η νοστιμιά τους. Μου αρέσουν οι ωραία μελωμένες ντομάτες, τα κολοκυθάκια, η μελιτζάνα. Τα θέλω “ορφανά”, με ρύζι, όχι με κιμά. Τα ονειρεύομαι όταν είμαι διακοπές και το κακό είναι ότι δεν το βρίσκω σε εστιατόρια γιατί τις περισσότερες φορές είναι «κακοποιημένα». Είναι περισσότερο “αδειαστά” παρά γεμιστά και έτσι περιμένω από καμιά πεθερά να μου τα φτιάξει να τα ευχαριστηθώ γιατί μόνος μου δεν έχω το χρόνο να τα φτιάξω. Η μητέρα μου τα έλεγε “μπελαλίδικα”. Με καλή διάθεση μάς τα έφτιαχνε, με όρεξη τα έτρωγα».

*O Λευτέρης Λαζάρου είναι σεφ-ιδιοκτήτης «Varoulko Seaside» & «Bites & Wine» στην Αθήνα

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ 

Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr