Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες-επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο-και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

«Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα, που αναβιώνω και στο «Bianco» στην Πάρο, είναι το πατελόρυζο. Πάτελες στην Κέρκυρα λέμε τις πεταλίδες. Μαζεύουμε τις πεταλίδες και τις μαγειρεύουμε με ρύζι. ‘Όταν δούλευα στις ταβέρνες, το πρωί που σηκώναμε τα δίχτυα με τους ψαράδες, αλλά και πιο μικρός, που δούλευα στα καΐκια, μαζεύαμε πάτελες για να φάμε όλοι μαζί στο καΐκι ένα πατελόρυζο. Είναι ένα πιάτο που μου θυμίζει έντονα Κέρκυρα, μια όμορφη ανάμνηση την οποία αναβιώνω και μέσα από τη δουλειά μου».

*O Χάρης Νικολούζος είναι σεφ του εστιατορίου «Bianco» στην Πάρο

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr