Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

Ο Χρήστος Βέργαδος, ζαχαροπλάστης, μάς είπε: «Χειροποίητες μαμαδίστικες χυλόπιτες με κόκορα κοκκινιστό στον ξυλόφουρνο. Υπέροχες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία στα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια στην πόλη μου, την Σπάρτη. Ακόμα θυμάμαι την μητέρα μου να ανοίγει τις χυλόπιτες και να τις απλώνει να στεγνώσουν. Η διαδικασία αυτή ήταν ιδιαίτερη αλλά το αποτέλεσμα πάντα μας αποζημίωνε. Καθόμασταν όλοι στο τραπέζι και στο κέντρο του βρισκόταν μια μεγάλη πήλινη γάστρα που μόλις είχε βγει από τον ξυλόφουρνο. Φρεσκοψημμένο χειροποίητο ψωμί, φτιαγμένο από τον πατέρα μου, στην πλούσια σάλτσα του κόκκορα δημιουργούσε μια πανδαισία γεύσεων για τον ουρανίσκο».

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr