Όσο πλησιάζουμε το καλοκαίρι, τα ράφια του μανάβη γεμίζουν με όλο και περισσότερα λαχταριστά, ζουμερά φρούτα. Ένα από αυτά είναι και τα πεντανόστιμα κεράσια, τα οποία και επέλεξε η Ελένη Τσολάκη ως το απογευματινό της σνακ, όπως μάς έδειξε στα Insta Stories της.

Πέρα από εξαιρετική γεύση προσφέρουν και πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό, ενώ κάθε κερασάκι έχει ελάχιστες θερμίδες.

Επιπλέον έχουν σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες. Πρώτα απ’ όλα έχουν αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμούν τις φλεγμονές και προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού. Λειτουργούν επίσης ως καθαρτικά και ευνοούν την καλή λειτουργία του εντέρου, συμβάλουν στη ρύθμιση της πίεσης, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα και μειώνουν την αϋπνία. Είναι επίσης ιδανικά για όσους γυμνάζονται καθώς προστατεύουν τους μυς από τη φθορά και συμβάλλουν στην ταχεία αποκατάσταση μετά την άσκηση. Αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή και για όσους θέλουν να αδυνατίσουν, καθώς λειτουργούν ως χωνευτικά και διουρητικά. Τέλος, είναι αποτελεσματικά για την ανακούφιση των ρευματικών πόνων και μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την πνευματική κόπωση.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr