Το βρετανικό παλάτι έχει ξεκινήσει και μοιράζει συνταγές και αυτό φυσικά αποτελεί ένα καλό νέο, γιατί η αλήθεια είναι πως μία βασιλική συνταγή στο τραπέζι μας έχει άλλο γόητρο.

Αυτήν την φορά την τιμητική τους είχαν τα σκόουνς, τα οποία είναι συνοδευτικά για το τσάι κυρίως στη Βρετανία, αλλά και όχι μόνο. Η βασιλική οικογένεια μοιράστηκε στο λογαριασμό της, λοιπόν, στο Instagram, τη συνταγή για αυτά τα μπισκότα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η λεζάντα του post: «Κάθε χρόνο στα πάρτι των κήπων βασιλικών κατοικιών, καταναλώνονται περισσότερα από 27.000 φλιτζάνια τσαγιού, 20.000 σάντουιτς και 20.000 κομμάτια σκόουνς. Οι βασιλικοί σεφ ζαχαροπλαστικής μοιράζονται την συνταγή για φρουτώδη σκόουνς, τα οποία παραδοσιακά κάθε χρόνο σερβίρονται στο παλάτι του Μπάκινχαμ». Δείτε την πρωτότυπη συνταγή και έπειτα θα δείτε τι θα χρειαστείτε στα ελληνικά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Υλικά:
500γρ. αλεύρι
28γρ. μπέικιν πάουντερ
94γρ. βούτυρο
86γρ. ζάχαρη
2 αβγά
140ml βουτυρόγαλα
100γρ. σταφίδας τύπου Σουλτανίνας (μουλιασμένη σε ζεστό νερό για 30 λεπτά).

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Αρχικά, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να αποκτήσουν την μορφή τριμμένων ψίχουλων.

Έπειτα, σε άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και το βουτυρόγαλα και προσθέτετε το υγρό στο μίγμα αλευριού. Ανακατεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία. Εάν θέλετε προσθέτετε την σταφίδα και ανακατεύετε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Αφαιρείτε τη ζύμη από το μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, ανοίγετε τη ζύμη και σε πάχος 2,5εκ. και την κόβετε στο επιθυμητό σχήμα. Αφήνετε τα σκόουνς για άλλα 20 λεπτά και έπειτα τα αλείφετε με αβγό. Τα ψήνετε στον φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν «χρυσαφί» χρώμα. Τέλος, τα αφήνετε να αποκτήσουν κρυώσουν πριν τα σερβίρετε με μαρμελάδα και κρέμα.

Διαβάστε ακόμη:
10 πράγματα που δεν ξέρεις για τη βασιλική οικογένεια (και αφορούν το φαγητό)

Το λάθος στο τσάι που η βασιλική οικογένεια δεν κάνει ποτέ

Αυτά είναι τα φαγητά που απαγορεύεται να φάει η βασιλική οικογένεια