Κατά την προβολή του περσινού Survivor η Ευρυδίκη Βαλαβάνη είχε δεχτεί αρκετό bullying, καθώς πολλοί την κατέκριναν για τα κιλά της. Εμείς πάντως και τότε και τώρα θεωρούμε ότι έχει εξαιρετικό σώμα, όπως άλλωστε μπορεί να δει ο καθένας και στο λογαριασμό της στο Instagram.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο People η αθλητικογράφος αποκάλυψε ότι έχει χάσει κιλά απ’ όταν γύρισε από το ριάλιτι επιβίωσης, με αποτέλεσμα τώρα να ζυγίζει 56 κιλά. Όπως υποστηρίζει η ίδια δεν χρειάστηκε να κάνει υπερβολές για να τα καταφέρει.

Όπως αποκαλύπτει, η γυμναστική ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητάς της. «Πριν αρχίσω το χορό, που τώρα είναι στη ζωή μου επί 8 ώρες καθημερινά, γυμναζόμουν περίπου 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Περισσότερο έκανα αερόβια, τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο και TRX», λέει. Παρά το πολύωρο πρόγραμμα γυμναστικής της, η Ευρυδίκη δεν αμελεί τη διατροφή της και φροντίζει να τρέφεται υγιεινά, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα είδη τροφών στο καθημερινό της διαιτολόγιο. «Τρώω τα πάντα, σίγουρα προσέχω κι αν είναι να φάω κάτι παχυντικό θα το φάω με μέτρο. Αν αποφεύγω κάτι περισσότερο, είναι τα τηγανητά. Δεν είμαι freak με τη διατροφή μου», τονίζει.

Όταν σταμάτησε τον πρωταθλητισμό, πήρε κάποια κιλά, αλλά ποτέ σε υπερβολικό βαθμό ώστε να μην μπορεί να τα χάσει ή να μην της αρέσει το σώμα της. Ακόμα και σήμερα, όταν θέλει να χάσει 2-3 κιλάκια, δεν καταφεύγει σε εξαντλητικές δίαιτες, αλλά αλλάζει σε λογικά πάντα πλαίσια τις συνήθειές της. «Θα ακολουθήσω καλύτερη διατροφή. Θα αποφύγω τα γλυκά και το junk food και θα κάνω πιο έντονη αερόβια άσκηση», εξηγεί. Η μόνη κακή συνήθεια που δεν έχει καταφέρει ακόμα να σπάσει είναι ότι αμελεί το πρωινό, καθώς, όπως υποστηρίζει, λόγω του φόρτου εργασίας της πολλές φορές δεν προλαβαίνει να φάει. Φροντίζει όμως πάντα να το αναπληρώνει με ένα πλούσιο μεσημεριανό.

Όσο για την προετοιμασία της λίγο πριν τις πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες… δεν υπάρχει! Συνεχίζει την υγιεινή ζωή που κάνει και το χειμώνα. «Προσέχω όλο το χρόνο», λέει. «Να γίνονται όλα με μέτρο και η γυμναστική και η διατροφή», συμβουλεύει.