Τώρα που είναι πλέον σύζυγος του σεφ Λευτέρη Σουλτάτου, η Βάσω Λασκαράκη φαίνεται να πειραματίζεται περισσότερο στην κουζίνα, αλλά και να δοκιμάζει νέες, πιο ιδιαίτερες γεύσεις, από εκείνες που είχε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Πρόσφατα, ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram με την οποία μάς αποκάλυψε τη διατροφική της εμμονή, η οποία δεν είναι άλλη από το πεντανόστιμο αβοκάντο. Όπως είδαμε, η Βάσω λατρεύει να το απολαμβάνει με τη μορφή avocado toast. Πιο συγκεκριμένα, λιώνει λίγο αβοκάντο πάνω σε μία φέτα ψωμί και ύστερα προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι και μαϊντανό.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, C και Ε, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, κάλλιο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βελτιώνουν την καλή, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να λείπει από τη διατροφή μας σε όλες τις ηλικίες. Λόγω, όμως, των πολλών θερμίδων που κουβαλά (τα 150 γραμμάρια περιέχουν περίπου 235 θερμίδες!) έχει πολλάκις ενοχοποιηθεί, αν και τα λιπαρά του είναι αυτό που λέμε «καλά» λιπαρά, που συμβάλλουν μάλιστα στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και του μεταβολισμού.

Χάρη σε όλα τα παραπάνω, λοιπόν, το αβοκάντο είναι πραγματική υπερτροφή, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει την καρδιά και τους ιστούς ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλει στην αναπαραγωγή των κυττάρων και στην ανάπτυξη των ιστών, κάνει καλό στο δέρμα και στα μάτια, βοηθά το νευρικό μας σύστημα, μειώνει την υπέρταση, έχει αντικαρκινική δράση, ενώ έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Εντυπωσιακό!