H βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 94α γενέθλιά της στην καραντίνα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 68 χρόνια βασιλείας της. Μπορεί φέτος να μην υπήρξε κανένας εορτασμός λόγω της πανδημίας, ωστόσο η βασίλισσα έλαβε ευχές από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας μέσω βιντεοκλήσεων, όσο και από σταρς, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Οι Royal Chefs ή μάλλον καλύτερα οι Royal Pastry Chefs του παλατιού προς τιμήν της ημέρας των γενεθλίων της βασίλισσας μοιράστηκαν τη συνταγή τους για σοκολατένια cupcakes. Συγκεκριμένα, οι βασιλικοί Pastry Chefs μεγαλο δημιούργησαν για άλλη μια φορά και έφτιαξαν 16 cupcakes με σοκολάτα διακοσμημένα με τα αρχικά της βασίλισσας αλλά και με μία κορώνα.

Τη συνταγή την έδωσαν στον λογαριασμό του Παλατιού στο Instagram, ώστε οι royal fans να μπορέσουν να μπορέσουν τα φτιάξουν οι ίδιοι. Νόμιζουμε, πως αυτή η συνταγή με βασιλικό χαρακτήρα αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για αυτό και τη δίνουμε για να κάνετε και εσείς cupcakes αλά Μπάγκιχαμ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Υλικά:
15γρ. ξίδι

300ml γάλα

50 ml. φυτικό λάδι

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

2 αβγά

5ml εκχύλισμα βανίλιας

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

75 γρ. κακάο σκόνη

300 γρ. ζάχαρη

10 γρ. μαγειρική σόδα

100 γρ. λευκή σοκολάτα

θήκες για cupcakes

Για την επικάλυψη σοκολάτας
90 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα κακάο

100 γρ. βούτυρο

125 γρ. ζάχαρη άχνη

Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και η σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 C και στη συνέχεια ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και την σόδα σε ένα μπολ. Έπειτα, χτυπάτε ελαφρά τα αβγά σε άλλο μπολ, με την βανίλια, το βούτυρο, το λάδι, το γάλα και το ξίδι.

Προσθέτετε το μείγμα των υγρών υλικών στα ξηρά, σιγά-σιγά και ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν εντελώς και το μείγμα να είναι λείο. Βάζετε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας που μπορείτε να αντικαταστήσετε με ξηρούς καρπούς ή ξερά φρούτα. Τοποθετείτε τις θήκες για τα cupcakes σε έναν δίσκο. Με ένα κουτάλι βάζετε ίση ποσότητα του μίγματος σε κάθε θήκη και ψήνετε για 15-18 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Τέλος, αφήνετε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη: Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος, καλύπτετε τα κέικ είτε με μια μικρή σπάτουλα, είτε με την ειδική σακούλα. Έτοιμα!

Διαβάστε ακόμη:
Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ θέλει τα παγάκια της απαραιτήτως στρογγυλά;

Η Βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε ένα σούπερ μάρκετ και είχε πολλές ερωτήσεις

Η Βασίλισσα τρώει τις μπανάνες με τον πιο περίεργο τρόπο