Πολλά έχουμε ακούσει κατά καιρούς για την αγάπη της βασίλισσας στo…ποτό και ειδικότερα στο τζιν! Μάλιστα, από ότι φαίνεται δεν σταματά εκεί αφού η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αρχίσει να ασχολείται και με την παραγωγή και πώληση μπίρας.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι η 95χρονη μονάρχης έχει εγκρίνει την πώληση μίας σειράς μπίρας που παρασκευάζεται από καλλιέργειες στο κτήμα της, το Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ.

Οι εν λόγω μπίρες, σύμφωνα με το People, πωλούνται στο κατάστημα δώρων του Σάντριγχαμ για 5,5 δολάρια το μπουκάλι των 500 ml. Υπάρχουν δύο ποικιλίες, μία παραδοσιακή αγγλική bitter και μία πιο δυνατή χρυσή IPA (είδος μπύρας απαλού χρώματος παρόμοιας με την bitter) που περιγράφεται από το κατάστημα ως «μοναδικά φυσική».

Η παραγωγή της μπίρας γίνεται από την ζυθοποιία Barsham στο Νόρφολκ χρησιμοποιώντας το βιολογικό κριθάρι Laureate Spring που καλλιεργείται στο Σάντριγχαμ. Τα μπουκάλια φέρουν το όνομα του Σάντριγχαμ και στην ετικέτα πρωταγωνιστούν οι εικόνες ενός λαγού και ενός φασιανού.

«Παρασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Κτήμα Σάντριγχαμ», αναγράφεται στην ετικέτα: «Το κτήμα Σάντριγχαμ είναι ένα καταφύγιο άγριας φύσης για φασιανούς, λαγούς, κουκουβάγιες και πολλά άλλα είδη που ευδοκιμούν στους οικοτόπους του δάσους και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AW PR (@awprco)

Να σημειώσουμε πάντως πως πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε και μία νέα ποικιλία τζιν που έχει αποσταχθεί έχοντας χρησιμοποιηθεί το κλασικό τζιν του Μπάκιγχαμ αναμεμειγμένο με «ολόκληρα αγριοδαμάσκηνα που έχουν μαζευτεί με το χέρι», σύμφωνα με την ανακοίνωση από το παλάτι.

Το τζιν κοστίζει 41 δολάρια το μπουκάλι και παρέχει συμβουλές για το σερβίρισμα ενός γνήσιου βασιλικού ποτού. «Ένα μέρος τζιν με αγριοδαμάσκηνα σε ένα ποτήρι το οποίο στη συνέχεια συμπληρώνεται με σαμπάνια ή αφρώδες κρασί και γαρνίρεται με φρέσκα μούρα ή μία φλούδα πορτοκαλιού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι πιθανότητες μάλιστα να το δοκιμάσει και η ίδια η βασίλισσα είναι πολλές καθώς σύμφωνα με πρώην σεφ του παλατιού η Ελισάβετ φέρεται να απολαμβάνει καθημερινά κοκτέιλ τζιν και Dubonnet με μια φέτα λεμονιού και πολύ πάγο λίγο πριν το μεσημεριανό γεύμα.

Βέβαία, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο αείμνηστος πρίγκιπας Φίλιππος είναι πιθανότερο να προτιμούσε τη νέα μπίρα του Σάντριγχαμ. Άλλωστε, όπως είχε πει ο πρίγκιπας Χάρι σε δήλωσή του μετά τον θάνατο σε ηλικία 99 ετών του δούκα του Εδιμβούργου. «Ήταν ένας βράχος για την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα με απαράμιλλη αφοσίωση, δίπλα της στα 73 χρόνια γάμου. Παρότι θα μπορούσα να συνεχίσω, το ξέρω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους μας, με μία μπύρα στο χέρι,«Ω, σταματήστε με αυτά και συνεχίστε!».

Δείτε επίσης:
Τhe Crown: 5 very royal συνταγές για τσιμπολόγημα στην καραντίνα

Αυτά είναι τα φαγητά που απαγορεύεται να φάει η βασιλική οικογένεια

10 πράγματα που δεν ξέρεις για τη βασιλική οικογένεια (και αφορούν το φαγητό)