Η Δωροθέα Μερκούρη στην καραντίνα μας έδειξε το μαγειρικό της ταλέντο μέσα από τις συνταγές, που παρουσίασε στο Instagram.

Πρόσφατα, έφτιαξε και χειροποίητα νιόκι υψηλού γαστρονομικού επιπέδου. Για αυτό νομίζουμε, πως πρέπει να δεις τη συνταγή της και να εμπνευστείς για να φτιάξεις και εσύ τα δικά σου. Συγκεκριμένα, η Δωροθέα έφτιαξε νιόκι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα, τα «Gnocchi alla Sorrentina». Δες τι θα χρειαστείς.

Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένες, ώριμες πατάτες
6 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας:
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Βασιλικός
Ώριμες ντομάτες
Μοτσαρέλα για το γαρνίρισμα

Η εκτέλεση της συνταγής: Καθαρίζετε τις πατάτες, τις βράζετε και τις λιώνετε για να γίνουν σαν πουρές. Στη συνέχεια βάζετε 4 κουταλιές αλεύρι στο ζεστό πουρέ και ανακατεύετε. Προσθέτετε αλάτι και άλλες 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά, έχοντας πια δημιουργήσει μία ζύμη.

Αλευρώνετε τον πάγκο και ζυμώνετε καλά. Έπειτα, πλάθετε ένα μακρύ ρολό και το κόβετε σε τρία ίσα κομμάτια. Στη συνέχεια κόβετε σε μικρά κομματάκια και με ένα πιρούνι, δίνετε το σχήμα των νιόκι.

Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας βάζοντας σκόρδο, κρεμμύδι ελαιόλαδο, βασιλικό και ώριμες ντομάτες σε ένα κατσαρολάκι και ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε νερό με λίγο λάδι, όπου ρίχνετε μέσα τα νιόκι. Μόλις είναι έτοιμα τα νιόκι, στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα ντομάτας, σερβιρίζοντας με λίγη μοτσαρέλα από πάνω.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της Δωροθέας και σας δίνουμε και εμείς 3 δικές μας συνταγές με νιόκι για να διαλέξετε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dorotea Mercuri (@doroteamercuri) on

Γλυκά νιόκι με μπανάνες και φιστίκια

Νιόκι με μπρόκολο και μπλε τυρί

Φτιάξτε νιόκι με τα χεράκια σας