Το πιο επιτυχημένο μαγειρικό ριάλιτι έρχεται το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 21.00.

Το πιο επιτυχημένο μαγειρικό concept στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στο Star. Το «MasterChef» είναι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπων, το οποίο ξεδιπλώνεται και αναμιγνύεται με μυρωδιές, με γεύσεις, με έντονα συναισθήματα, με μοναδικές στιγμές ανταγωνισμού και συμβίωσης. Με συναρπαστικά για την τηλεόραση στιγμιότυπα.

Χιλιάδες άνθρωποι, διαφορετικοί, με εμπειρίες στην ζωή και στις κουζίνες έρχονται για να κριθούν από τρεις μοναδικές προσωπικότητες, τους Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Είναι οι τρεις Σωματοφύλακες, οι άνθρωποι που θα θέλαμε να έχουμε φίλους, συζύγους, μάγειρες. Οι τρεις τους λοιπόν έχουν καταφέρει σε αυτή την μεγάλη διαδρομή του «MasterChef» να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να απολαύσουμε κάτι που δεν συμβαίνει σε αντίστοιχα τηλεοπτικά προϊόντα: Υψηλή γαστρονομία. Πιάτα που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε ίσως και να μάθουμε να μαγειρεύουμε.

Όλα είναι δυνατά. Ακόμη και το να γίνει μία αριστουργηματική εικόνα πραγματικότητα και μάλιστα μέσα στην δική μας κουζίνα. Φυσικά ο πυρήνας κάθε ριάλιτι είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν. Αυτοί, τους οποίους γνωρίζει το τηλεοπτικό κοινό, για να λατρέψει ή να μισήσει στην συνέχεια, για να υποστηρίξει φανατικά ή να προσπαθήσει να εμφανίσει ως αδύναμο κρίκο. Όμως, στο συγκεκριμένο format τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ουδείς κρίνεται για την συμπεριφορά του.

Εχει έρθει για να αποδείξει ότι μπορεί να μαγειρέψει μοναδικά, ότι έχει άστρο, ότι είναι καλύτερος ή καλύτερη από τους συγκατοίκους του. Κι αν καταφέρει να πείσει τους κριτές γι αυτό, τότε θα προχωρήσει και θα διακριθεί. Μία άλλη σημαντική παράμετρος είναι αυτή της κοινωνικής διάστασης του παιχνιδιού. Ένα έντονα συναισθηματικό και φορτισμένο κομμάτι του θέλει τους παίκτες και τους κριτές να γίνονται μία δεμένη ομάδα η οποία μέσα από ξεχωριστές αποστολές και δοκιμασίες έχει καταφέρει να προσφέρει πολλά.

Αλλά και να παραδειγματίσει προάγοντας την αξία της αλληλεγγύης, της προσφοράς αλλά και της τηλεοπτικής εικόνας που δραπετεύει από τα συνηθισμένα και προσφέρει απλόχερα εντυπωσιακές εικόνες. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα: Μαγείρεμα για πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού, μαγειρική σε βάση αλεξιπτωτιστών, προετοιμασία γευμάτων για πρόσφυγες, μαγειρική στην ιχθυόσκαλα, γεύματα για παιδιά σχολείου, αποστολές στο εξωτερικό για τους φιναλίστ (Λονδίνο, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Σαν Σεμπαστιάν, Βισύ).

Η επιτυχία του «MasterChef» δεν ξεπέρασε μόνο τις προσδοκίες των δημιουργών του. Κατάφερε να ξεπεράσει και αυτό το όριο που έχει τεθεί σχεδόν αυτόματα για την κατηγορία των προγραμμάτων που ονομάζονται ριάλιτι. Αν το ριάλιτι είναι σε απλά ελληνικά η πραγματικότητα, τότε ναι, το «MasterChef» είναι μία πραγματικότητα με πολλές πτυχές, με τάσεις, με συναίσθημα, με χιούμορ, με ταλέντο, με δημιουργία, με ευκαιρίες και με χαρισματικούς ανθρώπους.

8.500 μάγειρες στην αναμονή
Oι συμμετοχές πλησιάζουν τις 10.000 και φέτος, λόγω κορωνοϊού, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο ριάλιτι το οποίο προσαρμόζεται στις ειδικές συνθήκες.

Τις πρώτες θα τις δούμε από τις οντισιόν οι οποίες θα προβάλλονται Δευτέρα με Τετάρτη. Πρώτη σημαντική αλλαγή είναι το γεγονός πως πλέον δεν θα δούμε τους υποψηφίους να συνοδεύονται από τους συγγενείς και τους φίλους τους ενώ θα μαγειρεύουν ξεχωριστά και μάλιστα στο πλατό του «MasterChef». Με τρία «Ναι» οι παίκτες θα περνούν απευθείας στο σπίτι, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν και επιταχύνονται οι διαδικασίες των οντισιόν για όσους είναι ικανοί να πάρουν ποδιά. Επιπλέον δεν θα υπάρχουν φέτος pins ενώ καταργούνται και οι ομάδες των κριτών.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, στο ριάλιτι παραμένουν εκτός από τους τρεις κριτές, και ο Γιάννης Αποστολάκης, ο οποίος θα έχει διευρυμένο και διαφορετικό ρόλο λόγω COVID, ο Νίκος Θωμάς, ως ο άνθρωπος που εκτελεί πολύ σημαντικό ρόλο στην αποθήκη τροφίμων ως food and beverage manager. Νέο πρόσωπο θα είναι ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του food stylist για τα πιάτα των παικτών.

Πρεμιέρα το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου στις 21.00, στο Star.

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε επίσης:
Σταύρος Βαρθαλίτης: Ο MasterChef της διπλανής πόρτας

Μάγκυ Ταμπακάκη: Η γεύση της Νάπολης

Σωτήρης Κοντιζάς: Ο γκουρού του Master Chef