«Σαρλίζ Θερόν» και «παχύσαρκη» είναι λέξεις που όπως και να το κάνουμε δεν σκέφτεσαι να βάλεις στην ίδια πρόταση. Κι όμως η λαμπερή ηθοποιός αναγκάστηκε να υιοθετήσει τον χαρακτηρισμό αυτό αφού πήρε 23 κιλά για τις ανάγκες τις ταινίας “Tully”, όπου υποδύεται μια υπέρβαρη μητέρα. «Ήθελα απλά να νιώσω αυτό που ένιωθε αυτή η γυναίκα, και νομίζω ότι το να πάρω κιλά ήταν ένας τρόπος για να έρθω πιο κοντά στην ίδια και τον τρόπο που σκεφτόταν», είπε η ηθοποιός σε συνέντευξή της.

charlize-theron-tully

Όπως αποκάλυψε τα κιλά αυτά επηρέασαν ιδιαίτερα πολύ την ψυχολογία της, τόσο που τελικά έπαθε κατάθλιψη. «Για πρώτη φορά στη ζωή μου έτρωγα τόσο πολλές επεξεργασμένες τροφές και έπινα πολλή ζάχαρη. Δεν ήμουν ευχάριστη όταν γυρίζαμε αυτήν την ταινία», εξηγεί. Δεν θέλουμε καν να φανταστούμε τις απίστευτες ποσότητες που αναγκάστηκε να φάει ώστε να πάρει τα κιλά, αν αναλογιστούμε ότι είχε μόνο 3 μήνες για να τα καταφέρει. «Οι πρώτες τρεις βδομάδες είναι πάντα ωραίες γιατί είσαι σαν παιδί σε μαγαζί με ζαχαρωτά. Είχε πλάκα να πηγαίνω για πρωινό σε μπεργκεράδικα και να πίνω δύο μιλκσέικ», λέει.

Šarliz-Teron

«Και ύστερα από τρεις βδομάδες, δεν είχε πια πλάκα. Ξαφνικά κουράζεσαι να τρως τόσο και ύστερα γίνεται αγγαρεία. Θυμάμαι ότι έπρεπε να βάζω ξυπνητήρι στη μέση της νύχτας για να διατηρώ το βάρος μου», αποκαλύπτει. «Κυριολεκτικά ξυπνούσα στις δύο το πρωί και είχα δίπλα μου ένα φλιτζάνι κρύα μακαρόνια με τυρί. Ξυπνούσα και απλά το έτρωγα… Είναι δύσκολο να διατηρήσεις αυτό το βάρος». Για να φανταστείς, η Σαρλίζ είχε παχύνει τόσο που τα παιδιά της νόμιζαν πως ήταν έγκυος.

charlize3

Ευτυχώς η πανέμορφη ηθοποιός κατάφερε να χάσει τα κιλά μετά το πέρας των γυρισμάτων, αλλά όπως παραδέχεται η διαδικασία ήταν σκέτη «κόλαση». «Μού πήρε περίπου 1 1/2 χρόνο. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, ένα πολύ μακρύ ταξίδι», λέει χαρακτηριστικά. «Και ήταν δύσκολο γιατί είχα να πάω σε προβολές ταινιών και παρουσιάσεις εκείνη την περίοδο και κανείς δεν ήξερε πως είχα παχύνει για την ταινία», λέει. «Και νομίζω ότι στην αρχή, όταν βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες, όλοι νόμιζαν ότι φορούσα προσθετικά», συνεχίζει.

charlize_monster_bar

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαρλίζ αναγκάστηκε να πάρει κιλά για κάποιο ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, το 2003 μεταμορφώθηκε πλήρως παίρνοντας 13,5 κιλά για να υποδυθεί την πρωταγωνίστρια της ταινίας Monster. Τότε όμως, όπως αποκαλύπτει, είχε λατρέψει τη διαδικασία, καθώς τής είχε φανεί πολύ πιο εύκολο.