Εσύ τι βάζεις στο πρωινό σου smoothie; Μπανάνα, γάλα αμυγδάλου, βρώμη και φυστικοβούτυρο ή μήπως και… πλακούντα;

View this post on Instagram

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on

Η Χίλαρι Νταφ αφού έφερε στη ζωή την αξιαγάπητη κόρη της, Μπανκς Βάιολερ Μπερ, φύλλαξε τον πλακούντα και όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της, τον προσθέτει στα smoothie της. Αν και ομολογουμένως, η ιδέα μάς φέρνει… αηδία, η συνήθεια αυτή δεν είναι τόσο ασυνήθιστη στο Χόλιγουντ, όπου ο πλακούντας «αποθεώνεται» για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ωστόσο σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Αμερικανικό περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας, το 60% των μαιευτηρίων και γυναικολόγων δεν είναι σίγουροι αν η κατανάλωση του πλακούντα είναι υγιεινή ή όχι. Επιπλέον, οι συγγραφείς της μελέτης έγραψαν ότι “η πλακτοφαγία είναι δυνητικά επιβλαβής χωρίς τεκμηριωμένο όφελος”, και “οι γιατροί πρέπει να αποθαρρύνουν αυτήν την πρακτική”.

View this post on Instagram

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on

Ωστόσο, η Χίλαρι Νταφ φαίνεται να απόλαυσε το smoothie της παρά τους αρχικούς της δισταγμούς. «Είναι απίστευτο να τον κοιτάς. Είναι κάπως όμορφος. Όχι το κομμάτι που είναι προς το μέρος σου, αυτό που μοιάζει με μπριζόλα ή κάτι τέτοιο, αυτό είναι αηδιαστικό, αλλά το κομμάτι που είναι το μωρό είναι τέλειο», είπε.

Όσο για το smoothie με τον πλακούντα, η ηθοποιός είπε ότι περιείχε πολλά μούρα και χυμό φρούτων. «Ήταν το πιο γευστικό smoothie που έχω πιει ποτέ. Έχω να πιω τόσο νόστιμο smoothie από τότε που ήμουν 10 χρονών. Ήταν πολύ καλό», εξήγησε. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, δεν κατάλαβε καθόλου τη γεύση του πλακούντα, καθώς την κάλυπταν όλα τα φρούτα.