Η Pamela Anderson είναι φανατική χορτοφάγος και ακτιβίστρια. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε καμπάνια της PETA, παρακινώντας τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμα της. Πρόσφατα πάλι, ανέλαβε δράση κατά ενός εστιατορίου.

Το Playboy Club στο Λονδίνο είναι μια κλειστή λέσχη, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ένα εστιατόριο με εκλεκτά πιάτα για τα μέλη του. Ανάμεσα τους και ένα πιάτο με φουά γκρα, το γνωστό έδεσμα από συκώτι χήνας ή πάπιας, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις καθώς πολλοί παραγωγοί του παραβιάζουν τις ορθές τακτικές εκτροφής των ζώων, ταΐζοντας με το ζόρι τα πτηνά ώστε το συκώτι τους να διογκώνεται πολύ πέραν του κανονικού.

Ως χορτοφάγος η Anderson δεν θα το δοκίμαζε ποτέ φυσικά, αλλά και ως ακτιβίστρια κάνει τα πάντα για την απαγόρευση του γενικά. Έτσι, έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς τον διευθυντή του Playboy Club στο Λονδίνο καταδικάζοντας την απόφαση τους να έχουν φουά γκρα στο μενού. Σύμφωνα με τον Independent, έγραψε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει τίποτα σέξι με το φουά γκρα -που σημαίνει “παχύ συκώτι”. Για την ακρίβεια είναι απολύτως άθλιο»Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι το να σερβίρουν κάτι τόσο αποτρόπαιο, δεν συμφωνεί με το brand του Playboy και τους παρέτρεψε να σκεφτούν vegan εναλλακτικές.

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής της, το Playboy Club London δήλωσε ότι έχουν αφαιρέσει το φουά γκρα από το μενού τους και υποσχέθηκαν να μην το σερβίρουν ποτέ ξανά.