Δώστε λίγη ένταση στο κρέας με αυτή τη διάφανη κόκκινη καυτερή μαρμελάδα. Σε μόλις 45΄ θα ετοιμάσετε 1 βαζάκι των 500 ml.

Υλικά
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
300 ml μηλόξιδο
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές χωρίς σπόρους + κοτσάνι, σε κομμάτια
3 κόκκινες καυτερές πιπεριές καμπανούλες (scotch bonnet) κομμένες στη μέση, χωρίς σπόρους ή 3 πιπερίτσες τσίλι κόκκινες

Εκτέλεση
Βάζετε στην κατάψυξη δύο μικρά πιατάκια για να δοκιμάσετε αργότερα αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα.

Ρίχνετε τη ζάχαρη και το μηλόξιδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ψιλοκόβετε όλες τις πιπεριές (χωρίς τα σπόρια και τα κοτσάνια) σε multi, με διακεκομμένη λειτουργία όχι συνεχόμενη. Αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 15΄ ανακατεύοντας διαρκώς.

Δοκιμάζετε τη μαρμελάδα αν έχει πήξει όσο πρέπει, ρίχνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα παγωμένο πιατάκι που βάλαμε στην κατάψυξη.

Αφήνετε για 1΄. Το πιατάκι είναι παγωμένο οπότε θα κρυώσει αμέσως η μαρμελάδα και θα φανεί η πυκνότητά της. Κατόπιν περνάτε το δάχτυλό σας από τη μέση της μαρμελάδας και κατά μήκος.

Θα πρέπει να είναι σχετικά πηχτή. Αν απλώσει αμέσως και κλείσει η γραμμή που τραβήξατε τότε σιγοβράζετε για άλλα 5΄ και ελέγχετε με τον ίδιο τρόπο.
Τη μεταφέρετε σε αποστειρωμένο βάζο και κλείνετε με το καπάκι. Διατηρείται σε σκιερό και δροσερό μέρος. Μετά το άνογμα διατηρείται στο ψυγείο για 1 μήνα.

Δείτε επίσης:
Οι μαρμελάδες της επιτυχίας

5 μαρμελάδες που θα φτιάξετε το χειμώνα

Χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα