Η ταινία «Julie & Julia» φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή για να παρουσιαστεί η ζωή της Τζούλια Τσάιλντ και έτσι γίνεται τηλεοπτική σειρά.

Η Τζούλια Τσάιλντ είναι η γυναίκα που δίδαξε στην Αμερική τις ξεχωριστές γεύσεις της γαλλικής κουζίνας αρχικά μέσω του βιβλίου της «Κατακτώντας την τέχνη της Γαλλικής μαγειρικής» (“Mastering the Art of French Cooking”) και αργότερα μέσω της τηλεοπτικής της εκπομπής «Η Γαλλίδα Σεφ» (“The French Chef”).

Όταν το 1963 έκανε ντεμπούτο η εκπομπή της «The French Chef» (Η Γαλλίδα Σεφ), η Τζούλια Τσάιλντ έγινε τηλεοπτική σταρ. Τώρα, 60 χρόνια αργότερα, η εκλιπούσα σεφ των διάσημων επιστρέφει ξανά στην τηλεόραση – όχι ως παρουσιάστρια, αλλά ως πρωταγωνίστρια δραματικής σειράς βασισμένη στη ζωή της.

Η «Γαλλίδα Σεφ» άνοιξε τον δρόμο για το δημοφιλές σήμερα είδος εκπομπών μαγειρικής.

Η τηλεοπτική σειρά «Julia» είναι εμπνευσμένη από την απίστευτη ζωή της Τζούλια Τσάιλντ και από τη μακρόχρονη τηλεοπτική εκπομπή της, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η σειρά, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει η δύο φορές βραβευμένη από τη Βρετανική Ακαδημία Τηλεοπτικών Βραβείων, Σάρα Λάνκασιρ, θα εξετάζει επίσης μία ιδιαίτερη περίοδο της αμερικανικής ιστορίας, κατά την οποία αναδύονται η δημόσια τηλεόραση, ο φεμινισμός και το κίνημα γυναικών.

Στον πυρήνα της η σειρά είναι ένα πορτρέτο ενός γάμου από έρωτα. Τον σύζυγο της Τζούλια Τσάιλντ, Πολ, θα υποδυθεί ο Ντέιβιντ Πιρς. Στο υπόλοιπο καστ συμπεριλαμβάνονται οι Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Φραν Κραντζ, Μπρίτανι Μπράντφορντ, Φιόνα Γκλάσκοτ κά.

Το HBO Max θα μεταδώσει τα πρώτα 8 επεισόδια της σειράς ως Max Original. «Είμαστε τόσο χαρούμενοι, που βοηθάμε να επιστρέψει η ασύγκριτη Τζούλια Τσάιλντ στη μικρή οθόνη, τώρα που την χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Η σειρά προβάλλει τη ζωή, τον γάμο και την καριέρα της, καθώς μεταμόρφωσε τον τρόπο, με τον οποίο μιλάμε για το φαγητό» δήλωσε η Σάρα Όμπρεϊ επικεφαλής πρωτότυπου περιεχομένου του HBO Max.

«Το απίστευτο καστ και η φοβερή ομάδα δημιουργικού είναι μια συνταγή επιτυχίας και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι» τόνισε.

Η Τζούλια Τσάιλντ γεννήθηκε στη Πασαντίνα της Καλιφόρνια. Η μητέρα της ήταν κληρονόμος οικογένειας βιομηχάνων και ο πατέρας της διαχειριζόταν εκτάσεις γης. Η Τζούλια Τσάιλντ δίδαξε στην Αμερική τις γεύσεις της γαλλικής κουζίνας μέσω του βιβλίου της «Κατακτώντας την τέχνη της Γαλλικής μαγειρικής» (Mastering the Art of French Cooking) και μέσω της τηλεοπτικής της εκπομπής «Η Γαλλίδα Σεφ».

Δείτε επίσης:
Βραβευμένο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη έφτιαξε το πιάτο Ram-Don της ταινίας Παράσιτα

Ανακαλύψαμε cupcakes εμπνευσμένα από τη σειρά Downton Abbey

Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά στη μεγάλη οθόνη