Αφού μάθαμε πως το σχολικό γεύμα του πρίγκιπα Γεώργιου είναι ισάξιο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε: Τι τρώει η βασιλική οικογένεια όταν γευματίζει με την ησυχία της στο παλάτι του Μπάκιγχαμ; Κάπως έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε μανιωδώς στο διαδίκτυο και αφού ενημερωθήκαμε για όλες τις παραξενιές της Βασίλισσας Ελισάβετ, ανακαλύψαμε και τι έτρωγε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και οι τότε νεαροί πρίγκιπες.

diana

Σε συνέντευξή του ο τότε σεφ του παλατιού, Darren McGrady, αποκάλυψε πως άλλες φορές γευμάτιζαν τρώγοντας σε πορσελάνινα πιάτα, φορώντας ακριβές τουαλέτες και κοστούμια και άλλες απλά επέλεγαν γρήγορο φαγητό. “Θυμάμαι μία φορά που η πριγκίπισσα ήρθε στην κουζίνα και είπε “Ακύρωσε το γεύμα για τα αγόρια. Θα τα βγάλω έξω, θα πάμε στα McDonald’s”, αναπολεί ο σεφ. “Και τότε είπα “Θεέ μου, μεγαλειοτάτη, μπορώ να το κάνω αυτό, μπορώ να φτιάξω μπέργκερς”. Και αυτή είπε “Όχι, το παιχνίδι θέλουν”. Ναι ο Ουίλιαμ και ο Χάρι αγαπούσαν τα MacDonald’s και το να βγαίνουν έξω για πίτσα και να τρώνε πατατόφλουδες- όλα τα είδη των αμερικανικών φαγητών. Ήταν πρίγκιπες αλλά λάτρευαν ό,τι λατρεύει κάθε μικρό παιδί”.

diana2

Ίσως το πιο εντυπωσιακό που αποκάλυψε ο σεφ ήταν ο τρόπος με τον οποίο η Νταϊάνα αντιμετώπισε τη βουλιμία. “Μια μέρα μου είπε ‘Darren θέλω να αναλάβεις όλα τα λίπη, και εγώ θα φροντίσω τους υδατάνθρακες στο γυμναστήριο’. Αλλάξαμε τα πάντα. Πέταξα το βιβλίο με τις συνταγές του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και ξεκινήσαμε την υγιεινή διατροφή”, υποστήριξε. “Όταν ήταν στο Παλάτι, η βουλιμία της ήταν σίγουρα κρυμμένη. Δεν ξέραμε για αυτή. Μόνο όταν την αντιμετώπισε και όλοι καταλάβαμε τι συνέβαινε, ξεκίνησε να τρώει πραγματικά υγιεινά…Της άρεσαν πιάτα, όπως οι γεμιστές πιπεριές και οι μελιτζάνες- λάτρευε το ψάρι”, αποκάλυψε. “Το μόνο κόκκινο κρέας που έτρωγε ήταν το αρνί. Ποτέ δεν έτρωγε μοσχάρι”.

diana-anoigma-900x676

Επιπλέον, προκειμένου να μην αισθάνεται ότι στερείται και για να μην φέρει τους καλεσμένους της σε δύσκολη θέση, έτρωγε τα ίδια πιάτα με εκείνους, αλλά στην πιο υγιεινή μορφή τους. “Συνήθιζε να εξαπατά τους ανθρώπους: Έλεγε “Φτιάξε μία μους για τον Πρόεδρο Ρήγκαν”. Δεν μπορούσε να τη φάει γιατί περιείχε μαγιονέζα και ξινή κρέμα. Οπότε έλεγε “Φτιάξε μου μία εκδοχή της χωρίς λιπαρά”. Έτσι και έκανα”, αποκάλυψε ο σεφ. “Συχνά, όταν ερχόντουσαν καλεσμένοι, έτρωγε την fat free εκδοχή και ο καλεσμένοι την full fat και κανείς δεν ήξερε τη διαφορά”. Δαιμόνια!