Δεν είναι μυστικό ότι ο Βασιλιάς του Ροκ εν Ρολ λάτρευε το φαγητό. Μάλιστα, η επί 14 χρόνια προσωπική του σεφ Mary Jenkins Langston είχε δηλώσει παλαιότερα στο BBC ότι ο Presley έλεγε πως το μόνο που τον ευχαριστούσε στη ζωή ήταν να τρώει. Όσο για τις επιλογές του, μόνο υγιεινές δεν θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε. Για να καταλάβετε για πόσο ακραίες καταστάσεις μιλάμε, σε μία συνηθισμένη μέρα του ο Elvis Presley μπορεί να έτρωγε φαγητά μέχρι και 10.000 θερμίδων, κάποιες φορές και περισσότερων!

shutterstock_691007254

Τρεις ήταν οι μεγαλύτερες αγάπες του: το κρέας, το φυστικοβούτυρο και τα τηγανητά. Μάλιστα, τα δύο πρώτα τα συνδύαζε και στο αγαπημένο του σάντουιτς “The Fool’s Gold”, που δεν είναι άλλο από 1 ολόκληρη φρατζόλα λευκό ψωμί που πρώτα αλείφεται με μαργαρίνη και στη συνέχεια γεμίζεται με μπόλικο μπέικον, ένα βάζο φυστικοβούτυρο και ένα βάζο μαρμελάδα σταφύλι! Η αγάπη του για αυτό το σάντουιτς ήταν τόση, ώστε κάποτε ναύλωσε αεροπλάνο από το Μέμφις για το Ντένβερ μόνο και μόνο για να το δοκιμάσει στο εστιατόριο Colorado Mine Company. Μεγάλη αδυναμία όμως είχε και στο σάντουιτς με φέτες μπανάνα, μπέικον και φυστικοβούτυρο, τηγανισμένο σε άφθονο βούτυρο. Θερμιδική βόμβα, όχι ψέματα!

shutterstock_58251937

Ένα από τα πιο αγαπημένα του σνακ πάλι, ήταν τα κεφτεδάκια τυλιχτά με μπέικον γνωστά και ως “Elvis’ party meatballs”. Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ο Βασιλιάς ξεκινούσε δυναμικά και πληθωρικά με “τηγανητά ψωμάκια, λουκανικοπιτάκια, 4 αβγά scrambled και μερικές φορές μπέικον”, είχε εκμυστηρευτεί η Langston.

ImageHandler (2)

Οι περίεργες δίαιτες που ακολουθούσε
Μπορεί διαβάζοντας τα παραπάνω να μην πιστεύετε ότι ο Elvis θα μπορούσε ποτέ να στερηθεί τις αγαπημένες τους, παχυντικές λιχουδιές, ωστόσο προσπάθησε κάποιες φορές να χάσει βάρος. Βέβαια, για μία ακόμη φορά το έκανε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Για την ακρίβεια, κάποτε προσπάθησε να αδυνατίσει τρώγοντας για εβδομάδες μόνο ζελεδάκια φτιαγμένα από τα αγαπημένα του αναψυκτικά! Μία άλλη φορά πάλι, ακολούθησε την αμφιλεγόμενη δίαιτα της Ωραίας Κοιμομένης (Sleeping Beauty diet) πέφτοντας σε τεχνητό κώμα για λίγες μέρες, προκειμένου να μην τρώει!