Δεν ταίριαξαν και πολύ οι διατροφικές συνήθειες του Στιβ Τζομπς με του Αστον Κούτσερ, καθώς, όπως είπε ο ηθοποιός στην εκπομπή «Hot Ones» του Youtube ακολούθησε το διατροφικό πρόγραμμα του συνιδρυτή της Apple και τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ καλά για την υγεία του. Θυμόμαστε όλοι εκείνη την ενσάρκωση τoυ Στiβ Τζομπς στην ταινία «Jobs» από τον αγαπημένο ηθοποιό Αστον Κούτσερ. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος προκειμένου να μπει μέσα στον ρόλο μελέτησε πολλά στοιχεία του συνιδρυτή της Αpple συμπεριλαμβανομένων των ασυνήθιστων διατροφικών συνηθειών του.

Ο Στιβ Τζομπς ακολουθούσε μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή δίνοντας έμφαση στην κατανάλωση φρούτων, καθώς και κάποιων ξηρών καρπών. Ο Τζομπς ακολουθούσε μάλιστα τέτοιου είδους διατροφή ακόμη και όταν η υγεία του άρχισε να εξασθενεί. Όπως αναφέρει ο Κούτσερ, ο Τζομπς ενδιαφερόταν για τις «θεραπευτικές ιδιότητες» των φρούτων από όταν ακόμη βρισκόταν στο κολέγιο μετά από την ανάγνωση του βιβλίου «The Hecusless Diet Healing System» του Arnold Ehret. Συγκεκριμένα έτρωγε μόνο φρούτα κάποιες φορές, όπως μήλα και καρότα και έπινε τόσο πολύ χυμό καρότου σε σημείο που επηρέαζε ακόμα και το χρώμα του δέρματός του.

«Έτσι, άρχισα να πίνω χυμό καρότου όλο το 24ωρο» είπε ο Κούτσερ. Στη συνέχεια, όπως αποκάλυψε αισθάνθηκε έναν πόνο στην πλάτη του και έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο, όπου εκεί διαγνώστηκε με παγκρεατίτιδα, η οποία είναι φλεγμονή του παγκρέατος. Ο ίδιος φρίκαρε τόσο πολύ, που άρχισε να σκέφτεται «Θεέ μου, έχω γίνει Steve Jobs». Φυσικά, αν και τα φρούτα περιέχουν βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, που είναι ωφέλιμα για την υγεία, οι ειδικοί προειδοποιούν πως μια μονοφαγική δίαιτα μπορεί να θέσει τα άτομα σε κίνδυνο για ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών. Μέτρον άριστον λοιπόν!