Μπορεί οι περισσότερες από εμάς να προσέχουμε λίγο παραπάνω τη γραμμή μας πριν τις καλοκαιρινές διακοπές ή ένα μεγάλο event, ωστόσο οι celebrities του Hollywood καθώς βρίσκονται διαρκώς μπροστά από τις κάμερες, πρέπει να βρίσκονται σε φόρμα όλο το χρόνο. Συμμάχους τους στον αγώνα κατά των παραπανίσιων κιλών έχουν τους διακεκριμένους διατροφολόγους και γυμναστές, που απαρτίζουν τις ομάδες τους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on

Ένας από τους πιο δημοφιλείς διατροφολόγους στο Hollywood είναι ο Dr. Charles Passel, το πελατολόγιο του οποίο περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως εκείνο της Μπέλα Χαντίντ, της Αντριανα Λίμα και Άμπερ Βαλέτα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γνωστό περιοδικό, αποκάλυψε τα διατροφικά tips του και φυσικά κρατήσαμε σημειώσεις.Μεγάλο βάρος δίνει στη σωστή προετοιμασία των φαγητών στο σπίτι. Όπως είπε, θα πρέπει να μαγειρεύουμε με όσο το δυνατό πιο απλές και φυσικές τροφές, αποφεύγοντας τα τυποποιημένα προϊόντα, όπως οι έτοιμες σάλτσες, που περιέχουν συχνά μεγάλη ποσότητα αλατιού, βελτιωτικών και συντηρητικών.

Ο γενικός κανόνας που δίνει στις λαμπερές πελάτισσές του όσον αφορά τα καθημερινά γεύματά τους είναι ο εξής: Το μισό πιάτο θα πρέπει πάντα να περιέχει λαχανικά με χαμηλούς υδατάνθρακες, όπως το σπανάκι, τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια.  Γενικά προτείνει μια διατροφή φτωχή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος Β, και μαγνήσιο, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση και τροφοδοτούν τον οργανισμό με ενέργεια. Όσον αφορά το συνοδευτικό ποτό, όπως όλοι οι διατροφολόγοι, συμβουλεύει να πίνουμε μόνο νερό, ενώ στους εξαρτημένους από τα αναψυκτικά προτείνει την αντικατάστασή τους με ανθρακούχο νερό.

Μεταξύ των τριών βασικών γευμάτων, προτείνει να καταναλώνουμε μικρά, θρεπτικά σνακ. Μία από τις αγαπημένες του επιλογές είναι το σέλερι με φυστικοβούτυρο, καθώς εκτός από απίστευτα τραγανό είναι και σούπερ υγιεινό. Πιο συγκεκριμένα, σαν σνακ περιέχει βιταμίνες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη αλλά και καλά λιπαρά. Ένα εξίσου αγαπημένο του σνακ είναι οι ξηροί καρποί (μια χούφτα), καθώς όπως και το φυστικοβούτυρο, περιέχουν σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης και καλών λιπαρών.

Ένα από τα κρυφά μυστικά του είναι η ρίζα ροντιόλα, την οποία προτείνει σε όλους τους πελάτες του. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το συγκεκριμένο φυτό προστατεύει τα κέντρα της μνήμης του εγκεφάλου και βοηθά στη μείωση του στρες.