Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι σίγουρα ένας από τους πιο κομψούς προέδρους που πέρασαν από τις ΗΠΑ. Πίσω από τη γυμνασμένη φιγούρα του κρύβεται ο διατροφολόγος του, Μάικλ Πόλλαν. Σύμφωνα με το βιβλίο του «Food Rules: An Eater’s Manual», το κεφάλαιο διατροφή είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο νομίζουμε. Οι περίπλοκες και εξεζητημένες δίαιτες περισσεύουν και οι απλές καθημερινές διατροφικές επιλογές είναι το κλειδί για μια υγιή και χαρούμενη ζωή.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barack Obama (@barackobama) on


Παρακάτω θα βρεις τους 7 διατροφικούς κανόνες που πιστεύει πως όλοι θα πρέπει να ακολουθούμε:
1. Μην τρως κάτι, το οποίο στα συστατικά του έχει όρους που δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει η προγιαγιά σου. Τόσο απλά! Αντίο επεξεργασμένα αλμυρά και γλυκά σνακ!
2. Απόφυγε τους μεσαίους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ. Τα φρέσκα αναλώσιμα τρόφιμα, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας και το ψάρι, είναι τοποθετημένα πάντα στην περίμετρο του σούπερ μάρκετ. Στη μέση είναι όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία, σύμφωνα με τον 1ο κανόνα, θα πρέπει να αποφεύγεις!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barack Obama (@barackobama) on


3. Μην τρως τίποτα που δεν σαπίζει. Πέρα από το μέλι, όλα τα υπόλοιπα πολύ απλά δεν είναι φαγητό, είναι συντηρητικά.
4. Μην τρως τίποτα που περιέχει περισσότερα από 5 συστατικά, που μάλιστα δεν μπορείς να προφέρεις. Με άλλα λόγια μην ξεχνάς τον 1ο κανόνα!
5. Πάντα να φεύγεις από το τραπέζι με μισογεμάτο στομάχι. Αυτός ο κανόνας είναι καλά ριζωμένος σε πολλές κουλτούρες, όπως η ιαπωνική και η ισλαμική.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barack Obama (@barackobama) on


6. Να τρως όπως οι παλιοί: Μαζί με την οικογένειά σου (όχι μόνος σου βλέποντας τηλεόραση), 3 φορές την ημέρα.
7. Μην αγοράζεις φαγητό από βενζινάδικα. Στην Αμερική το 20% των ανθρώπων τρώνε πρόχειρο φαγητό στο αυτοκίνητο.

Βρες εδώ τον οδηγό υγιεινής διατροφής.