Ο πρωταθλητής της Formula 1 είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της vegan διατροφής. Σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε ένα ακόμη λόγο που επιλέγει φυτικές τροφές.

Σε συνέντευξη του στο GQ Hype ο Λούις Χάμιλτον δήλωσε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να έχει κάποιος συνεχώς ενέργεια. Η προσωπική του εμπειρία όμως, του έχει διδάξει ότι μια διατροφή που βασίζεται αποκλειστικά σε φυτικές τροφές μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειας. Γι αυτό και ο ίδιος την έχει υιοθετήσει από το 2017.

«Όταν ήμουν 22 όλα βασίζονταν απλά στο ταλέντο μου. Έχεις άφθονη ενέργεια, είσαι σε καλή φυσική κατάσταση και δεν υπάρχουν πόνοι», δήλωσε ο ίδιος εξηγώντας γιατί στα 35 του πρέπει πλέον να βρίσκει άλλους τρόπους να να βελτιώνει τα αντανακλαστικά του. «Πάντα προσπαθώ να ανεβάζω τον πήχη. Ένα από αυτά που έπρεπε να προσέξω ήταν ο ύπνος μου και ότι δεν αισθανόμουν καλά με το στομάχι μου. Το στομάχι είναι ο δεύτερος εγκέφαλός μας και μας έχουν μάθει να πίνουμε γάλα και να τρώμε κρέας για πρωτεΐνη. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω για εναλλακτικές», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, δύο ήταν τα κίνητρα για να γίνει vegan, από τη μία η ευημερία των ζώων και από την άλλη ότι έλαβε υπόψην του πώς μια διατροφή που βασίζεται αποκλειστικά σε φυτικές τροφές επηρεάζει το σώμα του. «Είναι ένα δωρεάν πλεονέκτημα για εμένα. Αν δεν το θέλει κάποιος άλλος, λοιπόν, απλά είναι απώλεια για εκείνον», κατέληξε.