Με αφορμή τα 70κοστά γενέθλια του πρίγκιπα Καρόλου, το παλάτι του Μπάκιγχαμ δημοσίευσε 70 fun facts για τον διάδοχο του θρόνου. Ανάμεσά τους ήταν και πολλές άγνωστες πτυχές των διατροφικών του προτιμήσεων.

Όπως αναγράφεται στο νούμερο 20 της λίστας, ο πρίγκιπας δεν τρώει μεσημεριανό. Λατρεύει όμως τον μουσακά, όχι απαραίτητα έτσι όπως τον απολαμβάνουμε εμείς, αλλά έτσι όπως τον φτιάχνει ο ίδιος. Όπως είπε σε συνέντευξή του, δημιούργησε ο ίδιος μια συνταγή για coq au vin με τετραονίνη (είδος πτηνού), αλλά και μία άλλη για μουσακά με το ίδιο πτηνό. «Δεν είναι απαραίτητο να έχει πάντα αρνί», είπε.

Παρά την αγάπη του για το μαγείρεμα, ο Κάρολος απολαμβάνει μόλις ένα μαγειρεμένο γεύμα την ημέρα, σύμφωνα με τη Daily Mail, γεγονός που αποτελεί συχνά πρόβλημα όταν βρίσκεται σε εκδηλώσεις. «Όταν επισκεπτόμαστε χώρες του εξωτερικού, μπορεί να μην κάνει κανένα διάλειμμα μέσα στη μέρα, κάτι που σημαίνει ότι και όλοι εμείς χάνουμε το μεσημεριανό μας», λέει ένας βασιλικός κούριερ. «Από τη μία είναι καλό, γιατί έτσι συναντά περισσότερο κόσμο, αλλά δεν μοιάζει να λογαριάζει τα στομάχια που γουργουρίζουν γύρω του», συνεχίζει. «Απλά έχουμε μάθει να τρώμε μεγάλο πρωινό εκείνες τις μέρες», εξηγεί.

Το πρωινό αποτελεί ένα από τα αγαπημένα γεύματα και του πρίγκιπα. Απολαμβάνει κάθε πρωί ένα βραστό αβγό, το οποίο θα πρέπει να έχει μαγειρευτεί για ακριβώς 4 λεπτά, ενώ δεν παραλείπει να απολαύσει και μια κούπα από το αγαπημένο του τσάι Darjeeling με μέλι και γάλα.

Δείτε επίσης:
10 πράγματα που δεν ξέρεις για τη βασιλική οικογένεια (και αφορούν το φαγητό)