Ο Τζέιμι Όλιβερ μοιράστηκε πρόσφατα μέσω Instagram μια τέλεια συνταγή του για σάλτσα ραγού. Συγκεκριμένα, η ραγού είναι μία υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει μοναδικά σε σπαγγέτι, λαζάνια και κανελόνια.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 7 μερίδες είναι: 2 κλαδάκια δεντρολίβανο,100 γρ. καπνιστό μπέικον, 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 1 κιλό κιμά χοιρινό (ή 1 κιλό φακές), 2 κρεμμύδια, 4 καρότα, 4 μπαστουνάκια σέλερι, πουρέ ντομάτας, 4 κουτιά ντοματίνια σε κονσέρβα και 4 φλιτζάνια νερό.

Εκτέλεση της συνταγής: Ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο και το μπέικον. Ρίχνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε σε υψηλή φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και το μπέικον στην κατσαρόλα. Έπειτα, προσθέτετε τα δύο είδη κιμά και ανακατεύετε για 10 λεπτά για να μαγειρευτούν καλά.

Κόβετε τα λαχανικά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτετε 2 κουταλιές πουρέ ντομάτας και τα ντοματίνια. Τέλος, ρίχνετε το νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για 1-2 ώρες. Έτοιμη!

Δείτε το βίντεο με του Όλιβερ:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Διαβάστε ακόμη:
Τι κάνει η Vera Wang και έχει αυτούς τους κοιλιακούς στα 70 της;

Ήξερες ότι ο νέος Μπάτμαν Ρόμπερτ Πάτινσον τρώει από… κονσέρβες;

5 celebrities που δεν ήξερες ότι δραστηριοποιούνται και στη βιομηχανία τροφίμων