Είναι γνωστή για δύο πράγματα: Για τις εύστοχες ατάκες της στο ριάλιτι show Keeping up with the Kardashians και για την πολύ αυστηρή και πειθαρχημένη διατροφή που ακολουθεί η ίδια και τα παιδιά της. Ο λόγος για τη μεγαλύτερη κόρης της οικογένειας, Κόρτνει, η οποία, όπως έχει τονίσει εκατοντάδες φορές δεν τρώει καθόλου γλουτένη και γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ αποφεύγει τη ζάχαρη όσο περισσότερο μπορεί. Αυτό όμως που μάθαμε πριν λίγες μέρες μέσω της εφαρμογής της είναι ότι έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις και στον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει το φαγητό της.

kourtney2

Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως αρνείται να καταναλώσει οτιδήποτε έχει μαγειρευτεί στο φούρνο μικροκυμάτων, δηλώνοντας μάλιστα πως πέταξε το δικό της μετά από την πρώτη της εγκυμοσύνη με τον 7χρονο σήμερα Μέισον. Πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού έμαθε πως τα πλαστικά τάπερ μπορούν να απελευθερώσουν τοξίνες στο φαγητό όταν θερμαίνονται στο φούρνο μικροκυμάτων. Σκέφτηκε να στραφεί στα γυάλινα δοχεία, αλλά τελικά αποφάσισε απλά να πετάξει τη συσκευή. “Δεν ήθελα να ρισκάρω να ζεσταθεί κάτι μέσα σε πλαστικό, όσο δεν θα ήμουν κοντά”, έγραψε στην ανάρτησή της. Η απόφασή της ωστόσο δεν πάρθηκε μόνο για λόγους υγείας. “Οι φούρνοι μικροκυμάτων ζεσταίνουν μερικές φορές το φαγητό άνισα, με αποτέλεσμα κάποια σημεία να είναι απίστευτα καυτά και άλλα κρύα, κάτι το οποίο αποτελεί πρόβλημα για τα μωρά και τα παιδιά”, είπε. “Όταν πρόκειται για την οικογένειά μου, προτιμώ την ασφαλή οδό”, συνέχισε, αποκαλύπτοντας πως πλέον χρησιμοποιεί το φουρνάκι.

kourtney

Ενώ οι ανησυχίες της έχουν κάποια βάση δεν είναι απόλυτα σωστές. Σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Harvard, τα πλαστικά δεν περιέχουν διοξίνες, επομένως μόνο εάν κάψεις το φαγητό μπορούν να δημιουργηθούν. Άρα δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι μήπως απελευθερωθούν τοξίνες στο φαγητό. Ωστόσο, η έρευνα εξακολουθεί να προειδοποιεί για τη χρήση μη ασφαλών σε μικροκύματα δοχείων. Επιπλέον, τονίζει πως τα παλιά, χαραγμένα ή ραγισμένα δοχεία, ή αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να διαρρέουν περισσότερους πλαστικοποιητές.

Αφού τώρα ξέρεις την πραγματική αλήθεια για τη συσκευή αυτή και τα δοχεία που επιτρέπεται να χρησιμοποιείς, ρίξε μια ματιά ΕΔΩ για να βρεις γρήγορες συνταγές για φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων.