H Τζένιφερ Άνιστον και η Ρις Γουίδερσπουν είναι γεμάτες από ζωντάνια και νεανικότητα και απ’ ότι αποκάλυψαν οι ίδιες πρόσφατα σε συνέντευξή τους στο βρετανικό περιοδικό Radio Times αυτό οφείλεται σε ένα πειθαρχημένο συνδυασμό διατροφής με άσκηση.

Οι δύο ηθοποιοί κάνουν καριέρα στον χώρο της υποκριτικής πάνω από 20 χρόνια, ωστόσο, εμφανισιακά φαίνονται νεότατες! Η 50χρονη Τζένιφερ Άνιστον και η 43χρονη και μητέρα τριών παιδιών Ρις επιμένουν στην καθημερινή 16ωρη νηστεία στους καθημερινούς «πράσινους» χυμούς και στην εξαντλητική γυμναστική έξι μέρες την εβδομάδα. Σημαντικό είναι, ωστόσο, πως έχουν μία cheat day-δηλαδή-μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν- μία φορά τη βδομάδα, ώστε να μπορούν να φάνε κάτι που τους λείπει πολύ. Βέβαια, όσον αφορά τη Τζένιφερ Άνιστον αυτή η σκανταλιά είναι ένας χυμός σέλερι!

Μιλώντας στο Radio Times και ερωτώμενες πώς ξεκινάνε τη μέρα τους, απάντησαν ότι δεν τρώνε ποτέ πρωινό και ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει τηγανητό φαγητό. «Κάνω τη διαλειμματική νηστεία, οπότε δεν τρώω το πρωί», είπε η Τζένιφερ Άνιστον και συμπλήρωσε ότι «ένιωσα μεγάλη διαφορά με το να μην τρώω για 16 ώρες τη μέρα». Η Ρις πρόσθεσε ότι εκείνη πίνει έναν «πράσινο» χυμό και έναν καφέ το πρωί.

Η αλλαγή στη διατροφή της Τζένιφερ Άνιστον
Το 2005 ο διατροφολόγος της Τζένιφερ Άνιστον είχε αποκαλύψει πως η ηθοποιός έτρωγε πέντε γεύματα τη μέρα για να διατηρηθεί σε φόρμα. Μάλιστα, έτρωγε το πρωί γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, όπως αβγά με τσίλι πιπεριά και έπινε ένα ποτήρι καυτού νερού με λεμόνι. Το μεσημεριανό της ήταν το ίδιο υγιεινό με λευκό ψάρι και λαχανικά στον ατμό. Στο βραδινό συμπεριλαμβανόταν κάτι σαν μεξικάνικο τάκος γεμιστό με ψητό κοτόπουλο. Ωστόσο, πλέον η ηθοποιός είναι μία από τις μεγαλύτερες οπαδούς της διαλειμματικής νηστείας. Για να καταφέρει να τηρήσει αυτή τη διατροφή η Τζένιφερ Άνιστον δεν ξυπνάει νωρίτερα από τις 9 η ώρα, ενώ η Ρις που ξυπνάει στις 5:30 μαζί με τον 7χρονο γιο της, μέχρι τις 7:30 κάνει γυμναστική.

Τέλος, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Σούζι Μπάρελ, η διαλειμματική νηστεία, δηλαδή 16 ώρες νηστείας και 8 ώρες φαγητού, μπορεί να μην είναι για όλους, καθώς είναι «πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις». Μάλιστα, οι ώρες που ενδείκνυνται για φαγητό είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Ακόμη, εκτός από την απώλεια βάρους, η διαλειμματική νηστεία βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής.

Φυσικά, η οποιαδήποτε αυστηρή ή ιδιαίτερη διατροφή πρέπει να γίνεται πάντα από κάποιον ειδικό για να μας προφυλάξει από πιθανές παρενέργειες!