H Όντρεϊ Χέπμπορν, όπως και να το κάνουμε, θεωρείται είδωλο για παραπάνω από έναν λόγους. Όχι μόνο ήταν τόσο ταλαντούχα που κέρδισε Όσκαρ, αλλά ήταν και φιλάνθρωπος, ενώ ενέπνευσε πολλές γενιές νεαρών γυναικών με το στυλ της. Δεν ήταν όμως λίγοι εκείνοι που την κατηγόρησαν λέγοντας ότι προβάλλει ανθυγιεινά πρότυπα, καθώς βλέποντας την ιδιαίτερα αδύνατη φιγούρα της, θεωρούσαν πως πάσχει από κάποια διατροφική διαταραχή. Η αλήθεια είναι όμως πως οι φήμες αυτές βρίσκονταν πολύ μακριά από την πραγματικότητα, καθώς η πρωταγωνίστρια του Breakfast at Tiffany’s όχι μόνο δεν έκανε ποτέ στη ζωή της δίαιτα, αλλά μάλιστα λάτρευε το φαγητό.

03-danish-breakfast-at-tiffanys

“Αγαπούσε το ιταλικό φαγητό και τις μακαρονάδες. Έτρωγε πολλά δημητριακά, λιγοστό κρέας και γενικά έτρωγε λίγο από όλα”, έχει υποστηρίξει ο γιος της, Lucca Dotti. Τις φήμες περί ανορεξίας έχει απορρίψει και ο επί χρόνια σύντροφός της, Robert Wolders, ο οποίος είχε δηλώσει πως ποτέ δεν είχε δει τη διάσημη ηθοποιό να κάνει δίαιτα. “Είχε έναν υγιή μεταβολισμό, αλλά δεν έκανε υπερβολές”, είχε πει χαρακτηριστικά.

breakfast-at-tiffany-s-audrey-hepburn-2296853-1024-576

Η διατροφή της ήταν απλή και άκρως υγιεινή. Για πρωινό εκείνη μαζί με τον καλό της έτρωγαν ψωμί ολικής αλέσεως με μαρμελάδα, ενώ για μεσημεριανό συνήθως επέλεγε κάποιο άπαχο κρέας ή μια μακαρονάδα με λαχανικά κατευθείαν από τον κήπο της. Η μέρα της έκλεινε με ένα χορταστικό αλλά και ελαφρύ βραδινό, το οποίο αποτελούταν τις περισσότερες φορές από μία σούπα με κοτόπουλο και λαχανικά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η Όντρεϊ δεν ενέδιδε καθόλου στις λιγούρες της. Πιο συγκεκριμένα, ο σύντροφός της θυμάται πως “έτρωγε κουβερτούρα μετά το δείπνο και έπινε ένα ή δύο δάχτυλα ουίσκι κάθε βράδυ”. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως λάτρευε τους υδατάνθρακες. “Ήταν εθισμένη με τα ζυμαρικά. Δεν άντεχε χωρίς αυτά”, είχε πει χαρακτηριστικά ο γιος της. Η σπεσιαλιτέ της εξάλλου ήταν τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, τα οποία και έφτιαχνε στο σπίτι κάθε βδομάδα. “Θα μπορούσε να ζούσε μόνο με αυτό το πιάτο”, έχει υποστηρίξει ο Lucca.

Δείτε επίσης
Στο τραπέζι με τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη

Η γαστρονομία ήταν η «ερωμένη» του Σαλβαδόρ Νταλί